Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A halálút helyreállítása nem várhat tovább

Mezőörs - Egy éve érdemi eredmény nélkül történik minden a 81-es, sokak által csak halálútnak nevezett főút helyreállítása körül, pedig az arra járók naponta szembesülhetnek a rettenetes állapotban lévő burkolattal, a nyomvályús vagy töredezett szélű útpadkával. Kistérségi, régiós, megyei, országgyűlési képviselők, valamint települések polgármesterei, s kamarai elnökök részvételével tanácskoztak a témáról szerdán.
Sem pénz, sem érdemi válasz nem érkezett Bogárdi Zoltán, Mezőörs polgármesterének korábbi kéréseire, miszerint elodázhatatlan a 81-es főút rekonstrukciója. A község első embere a tájékoztatón megjegyezte, ha a múlt tél keményebb lett volna, a főút helyén ma kapálni, palántázni lehetne.

Azt már Szakács Imre, a megyei közgyűlés, s egyben a Területfejlesztési Tanács elnöke elrettentő baleseti statisztikákkal erősítette meg, hogy tarthatatlan a helyzet, miszerint a főútnak nevezett szakasz csak lépésben járható, és az elmúlt 4 évben több mint 300 baleset (közte 34 halálos kimenetelű – a szerz.) történt. Akárhogy is vesszük, úgy tűnik, a döntéshozók eddig nem léptek az „égető probléma" ügyében, pedig az itt élők napi élete, közlekedése, komfortérzete nagyrészt ennek (is) a függvénye. Szakács Imre elnök elmondta még, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez fordult a problémával, annál is inkább, hisz az elmúlt 10 évben a gépjárműforgalom terén 61, míg a nehézgépjárművek, kamionok, buszok terén 81 százalékos forgalomnövekedés történt.

– Eddig nem vettek bennünket komolyan, az út felújítása a pénzhiány mellett talán ezért kerülhetett ki minden fejlesztésből – állította a házigazda mezőörsi polgármester, aki reméli, a mostani összefogással változhat az eddigi szemlélet, s talán a parlamentben is jobban odafigyelnek a három megye életét nagyban és közvetlenül is befolyásoló főútvonal állapotára. Az Európa kulturális fővárosaként is emlegetett Pécs, a város megközelítése is függ ettől, s akkor még nem említettük a Győrbe bejárókat, a kisbéri piacra, Mórra, Székesfehérvárra tartók napi bosszúságait, csigalassúságú haladását és napi halálfélelmét. Mindezt a 81-es áldatlan állapota miatt…

Továbbítják miniszteri szintre

Kormánypárti és ellenzéki képviselők, polgármesterek és az iparkamara képviselői írták alá a gazdasági és közlekedési, valamint a környezetvédelmi és vízügyi miniszternek címzett kezdeményezést a főút felújításáról.

Olvasóink írták

  • 2. maya 2007. november 03. 11:44
    „Minden nap arra közlekedem, életveszélyes az az útszakasz! Szégyen hogy egy főút vonalnak ilyen állapotba kell lennie!!”
  • 1. Varga 2007. november 02. 15:18
    „Talán a szoc.képviselők tervezett 560ezer Ft-ra emelendő fizetése helyett erre kéne a pénz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolóház a Széchenyi híd alatt

Győr - Győr egyik rozsdaövezete helyén ma már egy modern élettér, lakóépület, üzletsor áll. A… Tovább olvasom