Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A hagyományok ápolása: mórás tornászok sikere

Mivel a torna a Móra-iskolában sikeres múltra tekint vissza, a sporttagozatos első osztályban két éve újraindult torna, a 6-7 év körüli lelkes és tehetséges kisgyermekek számára, akik szívesen próbálják ki magukat ebben a sportágban.

Eredményes felkészítésüket, sikereiket mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Általános Iskola csapata a közelmúltban megrendezett Diákolimpia Téli Torna "B" kategória I-II. korcsoportjában első helyezést ért el.

A megyei döntőben Módi Sándor tanítványai a Városközponti Főigazgatóság Tulipános Általános Iskolát megelőzve bizonyultak jobbnak.

A győztes csapat tagjai Skultéti József, Molnár Benjámin, Nagy Roland, Horváth Milán, Poór Máté, Páli Ádám és Bella Ámon is az edzéseken teljesített lelkiismeretes munkának és a szorgalomnak köszönhetik eredményüket.Eddig sikeresen összeegyeztették iskolai teendőiket a hetente kétszer tartott edzésekkel. Felkészítőjük, Módi Sándor elmondta, hogy immár két éve várják újra az intézményben az ifjú tornászokat.

Mivel napjainkban a testnevelés kiemelten fontos szerepet tölt be a nevelő-oktató munkában, a Móra-iskola sportmúltjának és jelenének köszönhetően nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésére.

Az intézmény ezenkívül ünnepségeivel és megemlékezéseivel is tiszteletben tartja a múlt sportteljesítményeit, ezzel szolgál példával a jövő reménységeinek.

Erdélyi József Attila, Móra-iskola, újságíró szakképzés

Olvasóink írták

  • 2. ACSA 2012. február 23. 15:01
    „Eddig sem kellett volna elhanyagolni az alap iskolai sportágnak minősülő tornát,csakhát egyszerűbb bedobni egy labdát a gyerekek közé,mint megtanítani a torna alapjait!/tisztelet a kivételeknek/”
  • 1. exodus 2012. február 20. 13:07
    „A győri torna egyre többet hallat magáról. Tényleg óriási múltja van városunkban ennek a sportnak, s jó lenne, ha a szaktekintélyeink megkaphatnának minden támogatást ahhoz, hogy megújuljon e gyönyörű sport népszerűsége.
    Több infót itt találtam: https://www.facebook.com/gyoritorna.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Jobbik Ifjúsági Tagozata Győrben

A Jobbik Ifjúsági Tagozat a 14-30 év közötti ébredő magyar ifjakat szólítja magához - olvasható a… Tovább olvasom