Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A háború nem a civilek dolga

A győri polgári védelmi kirendeltség szerdán rendezte a működési körzetéhez tartozó 58 település iskolásainak versengését. A vetélkedő bemutató vendégei között a sztár kétségkívül a világhírű német juhász kutya, Mancs volt.
Lehóczki László és Mancs, a német juhász
A híres négylábú fegyelmezetten állta a kamerák kereszttüzét, a sok simogatást, legfeljebb azon csodálkozott magában, hogy ennyi ember között most nincs munkája.
Lehóczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője készségesen válaszolt minden kérdésre, arra például, számítanak-e bármiféle tennivalóra az iraki háború kapcsán. Nos, a háború úgymond nem az ő területük. Ha mennének is menteni, úgysem engednék őket: ez nem a civilek dolga, ez nem természeti katasztrófa...
A 22 fős csoportnak egyébként mindig akad tennivalója. Kedden este például Miskolctapolcán kellett megkeresniük egy szociális otthonból eltűnt 87 éves nénit. (Rövid idő alatt sikerrel jártak.) Lehóczki László elmondta még: gondjuk inkább a csoport fenntartásával van.
Munkájukért nem kérnek pénzt, de költségeik akadnak.
Számítanak bevételként az adó felajánlott 1 százalékára (ami nem is annyi, hiszen az után is még adót kell fizetni), élniük kell a reklámlehetőségekkel... Szerencsésnek tartja, hogy az országban egyre több, hasonló mentőcsoport működik már, s köztük jó az együttműködés.
A kirendeltségvezető, Csepi László főhadnagy elmondta, az idei versenyre majdnem még egyszer annyian jöttek el, mint tavaly, ez a szervezésnek és annak köszönhető, hogy a fiatalok körében megnőtt az érdeklődés iránta.
Az általános iskolák felső tagozatosai, illetve a középiskolások mérték össze tudásukat. A legszokatlanabb feladatnak az bizonyult, amikor a csapatoknak olyan Kisalföld-címlapot kellett készíteniük, amely pánikkeltés nélkül informálja és segíti a lakosságot.
Az általános iskolások közül a gyömörei csapat nyert, a középiskolások közül a legjobb a győri Senior nevű csoport lett. Pk most különböző középiskolákba járnak, ám a csapat együtt maradt. Többen hivatásukként is szándékoznak választani azt, ami most csak vetélkedő. (A két győztes csapat jutott az április 30-i megyei versenyre.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibák a városvezetés számításaiban?

A bezárásra ítéltek listáján lévő győri Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola szerint a… Tovább olvasom