Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A GYSEV kiszállt a konzorciumból

Győr-Moson-Sopron - Lezárult a MÁV Cargo privatizációs folyamata, a Rail Cargo Ausztria (RCA) a 102,5 milliárd forintos vételárat átutalta a MÁV Zrt.-nek. Ezzel egy időben a GYSEV kilépett a konzorciumból, és tíz évig nem szerez részesedést az új cégből. Az osztrák Speditions Holding GmbH kezében lévő 5,7 százalékos GYSEV-részesedést a magyar állam vásárolja meg.
Mint arról a Kisalföld korábban már beszámolt az Európai Bizottság november 25-én hozta nyilvánosságra, hogy feltételekkel ugyan, de jóváhagyja a MÁV Cargo felvásárlását. A brüsszeli versenyhatóság feltételül szabta, hogy a magyar és az osztrák vasúti teherszállítási piacon egyaránt második GYSEV szálljon ki a privatizációból. Ezért a tulajdonosok még az elmúlt héten Sopronban közgyűlést tartottak.

A részletekről szólva Székely Csaba hivatalosan is bejelentette: a GYSEV kilépett az RCA-val alkotott konzorciumból, egyúttal vállalta, hogy tíz évig nem szerez MÁV Cargo részesedést.

– A jelenleg az osztrák Speditions Holding GmBH kezében lévő 5,7 százalékos GYSEV részesedést a magyar állam vásárolja meg, egyúttal megválnak az osztrák vasúttal, illetve az RCA-val közös cégeiben lévő üzletrészeitől is – tette hozzá a vezérigazgató. – A döntés értelmében a magyar-osztrák vasúttársaság eladja a BILK Kombiterminál Zrt., a logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó Logisztár Kft., valamint négy szállítmányozó cég: az Intercontainer Austria (ICA), a Raabersped, a Hungarokombi, és a Hungaria Intermodal Kft.-ben lévő részesedését.

Olvasóink írták

  • 1. arany 2008. december 03. 20:31
    „Hogyan lehetett ennyi ész? A vasút legjövedlmezőbb bevételének számított teherszállítást nem magyar kézben hagyták! Ezt is az uniónak köszönhetjük, vagy ők nem tették kritétiumai közé a magyar teherszállítás bevételének elhappolását? Bárhogy is van magyaroknak ez ma lehető legrosszabb döntés volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tündértitkok – A Kisalföld nagy mesekönyve

Győr - Remek, „piacképes" ötlet, korszerű megjelenés, színvonalas karácsonyi ajándék –… Tovább olvasom