Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

A győztes győri napelemes csodajárgány színre lépett - videóval

A Shell Eco-Marathonon egymásután harmadszorra nyertes győri SZEnergy csapat bemutatta napelemes csodajárgányát a Széchenyi Egyetemen.


Mint arról beszámoltunk a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata pozitív energiamérleggel érkezett a célba a Shell Eco-marathon Europe 2010 versenyen, és így a Solar kategória abszolút győztese lett – ezzel új rekordot állított fel.

A győri hallgatók és oktatók csapata ugyanis egymásután harmadszorra nyerte el az európai kontinensen rendkívül nívósnak számító alternatív verseny serlegét.


Videó: Cseh Róbert.


A szerdai bemutatón sajnos a srácok nem tudták bemutatni a napelemekkel borított SZEvolution Car-t a Széchenyi Egyetem új parkolójában, mivel hatalmas viharfelhők gyülekeztek a győri égbolton.

Noha elméletileg ilyen körülmények között is simán el tud indulni a kicsi kocsi, a szervezők nem kockáztatták meg, hogy bőrig ázzanak az érdeklődők. Így jobb híján maradtak az ünnepi szavak, köszöntők és persze egy kis jól megérdemelt pezsgőzés.


A SZEnergy, a győri napelemes autó bemutatója. Fotók: Cseh Róbert.

Dr. Szekeres Tamás, a győri egyetem rektora a siker kapcsán kifejtette, hogy "a helyi cégek folyamatos támogatása nélkül nem lennének ilyen nagyszerű eredményeink. Remélem, a munkaerőpiacon meg tudjuk hálálni jól felkészült végzett hallgatóinkkal ezt a bizalmat".

Willisits Vilmos, a SZEnergy csapat egyik hallgatója arról beszélt, miszerint "a diákok a SZEnergy révén közelről ismerhetik meg az innovatív fejlesztéseket, s fontos gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek itt".

Pup Danitól, a triplázó csapat hallgatói kapitányától a jövőbeni célokról kérdezősködtünk, mire azt a választ kaptuk: "folyamatosan szeretnénk fejleszteni, s tervbe vettük a kocsi közúti forgalomba helyezését is. Ezekhez a tervekhez természetesen az anyagi forrásokat kell elsősorban biztosítanunk".


A SZEnergy bajnokcsapatának tagjai

A csapat vezetői: dr. Varga Zoltán egyetemi docens (csapatvezető, felkészítő tanár), Szauter Ferenc tanszéki mérnök (csapatmenedzser), Polák József (gyártás, hegesztés), dr. Dogossy Gábor egyetemi adjunktus (karosszéria gyártás), Lőrincz Illés (napelemek, villamos rendszer), Hegedűs Imre (kivitelezés), dr. Szénásy István egyetemi adjunktus (napelemek, villamos hajtásrendszer).

A csapat hallgatói tagja a pápai Kocsis Péter Zoltán (szak: gépészmérnöki BSc, feladat a csapatban: általános konstrukciós munkák, az érettségit adó középiskola neve és helye: Petőfi Sándor Gimnázium, Pápa), a veszprémi Zeitler Álmos (mérnök informatika Bsc, informatika, villamos rendszer, Padányi Bíró Márton Gimnázium, Veszprém), a csényei Czeglédi Dávid (járműgépész mesterszak, karosszéria konstruktőr, Tinódi Sebestyén Gimnázium, Sárvár), az ikervári Pados Péter József (mérnöktanár informatika, 3D, látványtervezés, Tinódi Sebestyén Gimnázium, Sárvár), a jáki Zámbó Zoltán (gépészmérnöki BSc, karosszéria konstruktőr, Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola, Szombathely), a balogunyomi Kiss András (gépészmérnöki BSc, karosszéria konstruktőr, Szent Györgyi Albert Gimnázium, Szombathely), a kemenesszentpéteri Kövi Tamás (gépészmérnöki BSc, futómű, kormányzás rótervezés, Türr István Gimnázium, Pápa), a kisteleki Seres Szabolcs (gépészmérnöki BSc, kivitelezés, Déri Miksa Ipari Szakközépiskola, Szeged), a tatabányai Pócs Ervin András (gépészmérnöki BSc, fékrendszer tervezés (Árpád Gimnázium, Tatabánya), a miskolci Gyömbér István (gépészmérnöki BSc, fékrendszer tervezés, sofőr, Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola, Miskolc), a csurgói Deres Ádám (gépészmérnöki BSc, szponzorkeresés, Nagyváthy János Középiskola, Csurgó), a győrvári Nagy Attila (gépészmérnöki BSc, médiafelelős, honlapkezelő, kivitelezés, Csányi László Szakközépiskola Zalaegerszeg), a kisbéri Willisits Vilmos (járműgépész mesterszak, fékrendszer, villamos hajtás kivitelezés, Jedlik Ányos Szakközépiskola Győr), a sárvári Pup Dániel (gépészmérnöki BSc, karbonfelni gyártás, hallgatói csapatvezető, Kanizsai Dorottya Gimnázium Szombathely), a hódmezővásárhelyi Erdei Attila mérnök informatika BSc, honlapfelelős, 3d munkák, Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium, Hódmezővásárhely), a jákfai Horváth Ádám (villamosmérnöki BSc, villamos rendszer, Barabás György Műszaki Középiskola, Sárvár), a rábakecöli Homlok Péter (gépészmérnöki BSc, futómű, kormányzás, Lukács Sándor Szakközépiskola, Győr), a vassurányi Csilinkó Ádám (gépészmérnöki BSc, karbonfelni gyártás, Gépipari és Informatikai  Müszaki és Szakközépiskola, Szombathely), a soproni Khaut Péter (gépészmérnöki BSc, fékrendszer, Berzsernyi Dániel Gimnázium, Sopron), a csurgói Bodó Gábor (gépészmérnöki BSc, kivitelezés, konstrukciós munkák, Eötvös Loránd Műszaki Szakiskola, Kaposvár), a budapesti Gonda Gellért (gépészmérnöki BSC, kivitelezés, konstrukciós munkák, Budenz József Gimnázium, Budapest), a szolnoki Molnár Viktor (villamosmérnöki BSC, villamos rendszer, Pálfy János Műszeripari és Vegyipari Szakközépiskola, Szolnok), az esztergomi Czibula Levente (építőmérnöki BSc, napelemek, villamos hajtásrendszer, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium, Esztergom). 


22 ország 213 csapata versenyzet a nagy seregszemlén

A versenyen 22 ország 213 csapata vett részt. A kihívás egyszerű volt: megtervezni, megépíteni és vezetni a legtakarékosabb autót egy meghatározott távon.

A futamon a Széchenyi István Egyetem az idei évben is a mérnökhallgatókból és oktatókból álló SZEnergy Team nevű csapatával volt jelen, s egy teljesen új fejlesztésű autóval indultak a napelemes meghajtású kategóriában. A napelemek körülbelül 7 négyzetméteres felületet takarnak az autóból, az autó formáját is optimalizálta a csapat a még jobb napenergia befogadóképesség érdekében.

- Az elmúlt 26 évben a Shell azért dolgozott, hogy kiemelje a fenntartható mobilitás fontosságát, melynek egyik legfontosabb állomása a Shell Eco-marathon - foglalta össze a célkitűzést Vérten Rita, a Shell munkatársa. 


 

Olvasóink írták

  • 2. Ing.Böck 2010. május 20. 07:28
    „Nerm eg´szen világos kit és mikor hódított meg ez az ócska szenesláda küllemü "jármü" a világot biztosan nem, lévén, hogy a következö találkozó Julius 8-10 ig Ázsiában lesz, a hiradás nem aktuális´!!!”
  • 1. Mankapunka 2010. május 12. 12:53
    „Valószínű esni is fog.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A SZEnergy győzött!

Óriási meglepetésre jött, látott és nyert a napelemes-városi kategóriában a Széchenyi István Egyetem… Tovább olvasom