Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A győri színház tagjai is segítenek a győrújbaráti családon

Győrújbarát - Sokakat megrázott a szerda reggeli, Győr-Ménfőcsanaki tragédia, melynek következtében egy anya életét vesztette. A Győri Nemzeti Színház tagjai gyűjtést és jótékonysági előadást szerveznek a család megsegítésére.
„Mikor értesültem az esetről, úgy éreztem, ez nem baleset, hanem horrorisztikus tragédia. A társulatban sokan vagyunk szülők, nap, mint nap visszük gyermekeinket autóval óvodába, iskolába" - mondta Posonyi Takács László színművész, aki úgy döntött, szeretné támogatni a családot. Szándékát megosztotta kollegáival.

A péntek délutáni ülésen jelen volt többek között Lenner Karolina, Szűcs Kinga, Bartha Alexandra, Nagy Balázs,Vándor Attila és Timkó János. Döntés született arról, hogy a napokban bankszámlát hoznak létre, melyen bárki elhelyezheti a családnak szánt adományokat. Ezen kívül a társulat tagjai külön estet tartanak, melyet június 9-én rendeznek meg a Kisfaludy teremben, amihez a jelenlegi igazgató, Forgács Péter is hozzájárult. A színészek és táncosok néhány perces produkciókkal állnak színpadra, melyeket Kszel Attila és Máté Richárd rendezők forrasztanak másfél órás műsorrá, a szervezési feladatokat Bedi Eszter végzi.

„Azzal segítünk, amihez értünk. A fájdalmukon nem tudunk enyhíteni, de bízunk benne, hogy az anyagi támogatással valamennyi terhet levehetünk a három gyermekkel egyedül maradt családapa válláról"- nyilatkozták a művészek.

Előadással segítenek

Az érdeklődők a 06 30/ 829-45-16-os telefonszámon előzetesen helyet foglaltathatnak. Az elérhetőség a kisterem beteltéig él.
A jegyek a helyszínen, ezer és ötezer forint értékben lesznek megvásárolhatók. A befolyó összeget a társulat egyik tagja és Győrújbarát polgármesterasszonya, Juhászné Árpási Irma juttatja el a családhoz, akik szívesen fogadták a kezdeményezést, meglehet, személyesen is képviseltetik magukat az előadáson.

Olvasóink írták

 • 15. hXr 2008. június 02. 19:38
  „josh, te tényleg kipipálhatod a megmondtam dolgot....DE...ettől függetlenül igazad van...”
 • 14. Josh 2008. május 28. 22:07
  „Manóka, miért pont ezt a családot? Mert - bár segíteni szeretnék mindenkinek, de ez minden téren kivitelezhetetlen - annak segítek, akinek talán tudok. Mert könnyebb leírni, hogy "miért kell pont ezt a családot felkapni" és utána elégedetten hátradőlve kipipálni, hogy "jól megmondtam", mint tenni valamit - és van, aki nem enged a könnyebb út csábításának. Mert jómagam is úton vagyok naponta, hátam mögött a hétéves fiammal, és beleborzongok a gondolatba, hogy az a vascső (tégla, motoros, részeg autós, fáradt kamionos, ostoba jómagam, ócska út, helyettesítsd be tetszés szerint) bármikor pontot tehet az én és/vagy szeretteim életének végére is. Mert beleképzeltem magam a kisfiú helyébe, aki halott anyja mellett ül, és - ahogy egy szemtanú leírta - sírva ismételgeti, hogy "most akkor ki visz engem óvodába", és képzeld el, manóka18, felnőtt férfi létemre a sírás kerülget, ha ez az egész eszembe jut.
  És a sírás kerülget akkor is, ha a magadfajta érzéketlen logika szerint gondolkodók véleményét vagyok kénytelen olvasni...”
 • 13. manóka18 2008. május 27. 23:07
  „Egyetértek, nem tudom miért kell pont ezt a családot felkapni, amikor máshol is történik tragédia.
  Egyébként nem 5 gyermek maradt édesanya nélkül, mivel 2-nek csak a mostohaanyja volt, nekik van sajátjuk is. A 2 fiú pedig nem hiszem, hogy a mostohaapjukkal maradna, mert így már nincsen közül egymáshoz. Van saját apjuk, akihez mehetnek. Így senkinek nem kell 5 gyereket egyedül eltartania.”
 • 12. kate111/1 2008. május 27. 17:45
  „Sajnálom,hogy csak azt az egy mondatomat olvastátok vagy regadtátok ki a többi közűl.

  Nem vagyok érzéketlen,csak az élet kicsit már meg keményített .( Kétszer léttam édesapámat amint az életéért küzdött ,szerencsére a mentők mindíg segítettek az utolsó pillanatban 3-szor már nem sikerült, erősebb volt a halál.)Mind ezt gyerek ilkletve kamasz ként éltem át.

  Nekem csak az a véleményem ,hogy az esetek többségében akinek igazán szüksége lenne anyagi segítségre arról nem tudunk.
  Mert ritka ,hogy egy balesetet így végig követ a média.

  Ja és több barátom és ismerőssöm halt már meg közúti balesetben,a legtöbb önhibáján kívül!!!!!!!

  Szerintem itt nagyobb szükség van SZAKEMBER segítségére.”
 • 11. Josh 2008. május 26. 14:29
  „"szinhazi" leírta a lényeget. Aki teheti és akar, az segítsen, aki nem, az hallgasson és ne stírölje a kocsi márkáját.
  Igen, minden közlekedési baleset, minden halál, minden baj elszenvedőin lehetne és kellene segíteni. Ez nem megy. Aki feketén-fehéren lát, az azt mondja: vagy mindenkinek, vagy senkinek.
  Ez - szerintem - elég ostoba szemlélet, kicsit rokon a "dögöljön meg a szomszéd tehete is" elvvel. Nem pártolom.
  Másik: ha egy ilyen esetet a média felkap, abból egyrészt valóban félig-meddig bulvárhír lesz, ami nem egyértelműen pozitív. Másrészt viszont, amíg beszélnek róla, az emberek erősebben húzzák meg a spanifert, ellenőrzik, hogy a csomagtartó be van-e csukva és kicsit talán jobban figyelnek egymásra. Akinek ez baj, azzal magával is valami baj van...”
 • 10. Sky 2008. május 26. 14:25
  „szoktam segíteni az embereken, és soha sem írom ki, hogy kinek mikor mennyit adok.
  Van olyan, hogy csak jó szóval és munkával, de segítek.
  Azokat nem szeretem akik akkor adnak, ha forog a film, egyébként meg észre sem veszik a nyomort.”
 • 9. szinhazi 2008. május 26. 13:53
  „kate111-nek!
  Fogalmam sincs, hogy milyen autó van a képen, és eddig eszembe sem jutott megnézni... Csak azt tudom, hogy 5! gyermek maradt édesanya nélkül... közülük 2 most érettségizik, a 6 éves kisfiú pedig végignézte az édesanyja halálát...
  Nem szerepelni szeretnénk, azt megtehetjük bármelyik este, amikor előadásunk van és dolgozunk. Most más a dolgunk...”
 • 8. toto13 2008. május 26. 13:34
  „Senkinek sem kötelező azok mellé állni,akik ezen a családon akarnak segíteni.Aki másokon akar,tegye azt.De bántani a segítőket,több,mint pofátlanság!Aki ilyen -olyan alapítványon keresztül segít,az is azért teszi,mert reklámozza a média?Micsoda hülyeség!”
 • 7. f6 2008. május 26. 13:31
  „Nem értem az embereket!
  Miért kell mindjárt megtámadni valakit, aki segítő kezet nyújt. Nem irigykedni kell idejönni, kérem!
  Aki nem akar segíteni az úgysem teszi, csak nem tudom ffelfogni, hogy miért kell sajnálni egy családtól az ehhez hasonló nem es gesztusokat.”
 • 6. Sky 2008. május 26. 12:38
  „Nagyon szép, hogy segítenek de szerintem is csak azért teszik mert ezt a balesetet felkapta az országos média is.

  toto13, nézzünk már szét és lássuk, hogy száz meg száz család szorulna anyagi segítségre. Csak nekik segíteni nem média hír.

  Sajnálom a gyűrújbaráti családot, de jobban sajnálom azt az anyát, aki nem tud enni adni a gyermekének, vagy a beteg a gyermeke és nélkülözik az alapvető emberi szükségletekhez méltó dolgokat.”
 • 5. toto13 2008. május 26. 08:55
  „Te jó ég!
  Nem a pénz számít,hanem hogy a színészek kiállnak és egy esttel kifejezik együttérzésüket.Erre két hozzászóló máris beleköt!Hol tart ez az ország?Emberek!”
 • 4. király 1 2008. május 25. 07:31
  „nemes gondolat!!!őszinte részvétem a családnak!!!!”
 • 3. kate111 2008. május 24. 23:20
  „Egyrészt jó és nagyon örülök,hogy ennyi segíteni szándékozó ember van.
  De, én úgy gondolom,hogy nekik nem anyagi segítségre van szükségük , kérem nézzék meg a képeken levő autót amit a hölgy vezetett,nem hinném,hogy minálmálbérből élnének.Számukra a lelki illetve egy SZAKEMBER segítsége sokkal fontosabb lenne.

  Szerintem vannak náluk sokkal jobban anyagi segítségre szorulók.
  Ez a média hibája ,hogy ennyire felfújta az ügyet. Úgyhogy egyetértek Józsival.

  Van barátom aki egyszerre egy autóbalestben elvesztette MIND KÉT SZÜLŐJÉT az ,újság egy kisebb fotót és pársort írt a történtekről,egy alkalommal.Pedig elég érdekes baleset volt és az is megért volna ennyi újságcikket .Ők sem kaptak senkitől segítséget.

  isti01 kitartást a további javuláshoz”
 • 2. józsi 2008. május 24. 20:53
  „Engem az bosszant igazán, hogy a média felkap valamit, vagy valakit, hőst, mártírt csinál belőlük, majd gyűjtést szervez nekik. Más családot is ér ilyen, és ehhez hasonló tragédia, mégsem gyűjtenek nekik semmit. Ennyi erővel mindenkinek lehetne gyűjteni, aki közúti balesetben életét veszíti.”
 • 1. isti01 2008. május 24. 13:50
  „Mélységesen együtt érzünk a családal ebben a szerencsétlen balesetben, örülünk neki hogy kivül állok segítenek!! De sajnos
  minket is ért egy súlyos autóbaleset 2007 juliusában aholl 4 éve s kislányunk sulyos fejsérülést szenvedett pedig szabályosan
  be volt kötve a biztonsági gyermek ülésbe. 6 napig élet halál között volt az orvosok sem sok esélyt adtak neki hogy felépül
  illetve életbe marad de hálaisten nem igy történt. Igaz 40 napig a győri gyermek intenzív osztályon utána 4 honapig a Miskolci
  BAZ megyei korház gyermek rehabilitácios osztályán voltunk! Azota is folyamatos kezelésekre kell hordani! Soproni
  neurorehabra másfél havonta egy egy hétre illetve napi rendszereségel másfajta kezelésekre Györbe és Pápára
  (masszázs,konduktor,gyogylovaglás,logopédus, gyogytornász) s ez mind nem kis anyagi megterhelést rot a családra ami
  ugyan nem számit a lényeg az hogy a kislány teljesen rendbe jöjön és hála isten az felé halad igaz hogy elég lassan. Igaz hogy
  minimálbér körüli bérér dolgozom mert a feleségem az ota tápénzen van és még két iskoláskoru gyeremeket nevelünk! De ez
  eddig semiféle anyagi és más milyen segitséget nem kaptunk se önkormányzatól se más milyen szervezetől! Igaz a rezsivel és
  más számlákall is el vagyunk maradva de azt lehett potolni de azt hogy a kislányunk velünk van és a gyógyulás utján halad azt
  semivel nem tudtuk volna potolni!! Ez alkalomal mondunk köszönetet Dr. Skaliczki Zoltán főorvos urnak és a győri gyermek intenzív osztály orvosainak dolgozoinak illetve Dr.Balogh Péter főorvos urnak, s nem utolsó sorban a Miskolci korház gyermek rehabilitácios osztályának ahol nagyon sokat segítettek hogy a kislány edigg is eljutott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Se Berényi, se Született feleségek- 10ezer lakásban nincs TV

Péntek este 20.30 körül, a győri Kossuth híd alatt, vélhetően kábelt akartak lopni azok az… Tovább olvasom