Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A győri szakszervezetek országgyűlési képviselők nélkül tartottak fórumot az új munkatörvénykönyvéről

Három győri szakszervezet arról tartott fórumot a megyei iparkamarában, miszerint hogyan képviselik a megyei országgyűlési képviselők választóikat az új munkatörvénykönyvéről szóló vitában? Videós tudósítás.

A vitafórumot az Audi Hungária Független Szakszervezet, a Rába Rt. Munkavállalók Szakszervezete, illetve a Vasas Szakszervezeti Szövetség hívta össze a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi Iparkamarában.

A szerdai délutáni fórumra a szervezők meghívták mind a tizenhárom megyei országgyűlési képviselőt, akik közül senki nem vette a fáradtságot és nem érkezett meg az Iparkamarában.

Egyedül Molnár Csaba (MSZP) küldött maga helyett egy levelet, melyben a győri származású, egykori kancellária miniszter arról tájékoztatta a szakszervezeteket, miszerint nem ért egyet a munkatörvénykönyv tervezett változtatásaival. 


Videó: Cseh Róbert.


Szakszervezeti vitafórum az új munkatörvénykönyvéről Győrben - fotók: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. dorombolok 2011. augusztus 14. 20:54
  „Tesco gazdaságos melós ,és zsellérsorba kényszerített közmunkás , akiknek hatékony és hatalmas növekedést hozó munkájára nyugdíjukból önként visszatért közrendvédelmisek felügyelnek.”
 • 31. kisem 2011. augusztus 12. 11:39
  „Az időnként bedobott ötleteléssel kapcsolatban, a teljesen érzéketlen süket fülek, vaksi szemek miatt, értelmetlen bármiféle észrevétel, kifogás, javaslat kifejtése.
  Egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a pofon lenne hatásos. Sok, de jó nagy.”
 • 30. RoninNoob 2011. augusztus 12. 09:12
  „Hát azért ne dobják majd ki az új Munka Törvénykönyvet... Lesz idő amikor még jól fog jönni, mint gyújtós!”
 • 29. öszödiböszme 2011. augusztus 11. 19:49
  „Kívánom a sok nagyarcú naracshuszárnak.Őket érintse leginkább ez a gusztustalan cselédtörvény!!! Aztán ríhat majd a szájuk: én nem ezt a lovat akartam.”
 • 28. dorombolok 2011. augusztus 11. 19:29
  „MÉGSEM LESZ ELSŐ ÉJSZAKA JOGA AZ ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN?

  2011. augusztus 10., szerda | Szerző: Milfajt_Ferkó | Rovat: politika határon innen
  A KDNP nyomására munkavállaló-barátabbá válhat az új Munka-törvénykönyve, csak indokolt esetben lehet kínozni a kismamákat és csak középvezetői szintnél magasabb beosztásban jár az első éjszaka joga.

  ,,Voltak eltúlzott passzusok a tervezetben, de reméljük, sikerült ésszerű kompromisszumot kialakítanunk a munkáltatók számára." - mondta el Semjén Zsolt. A tervezet szerint ezután csak a vezető tisztségviselők vagy a tulajdonosok dohányozhatnak a munkahelyen, és a munkavállalókat nagyobb vadászatokra hajtóként is ki lehet rendelni, a KDNP javaslatára, szerencsére, csak indokolt esetben.

  A napi 12 órás munkaidőbe ezután beleszámít az ebédszünet is, amit szintén komoly sikerként könyvelhetnek el a kereszténydemokraták, ezen kívül a melegeket csak akkor lehet megkülönböztetni, ha zavarják magatartásukkal vagy öltözködésükkel a munkavégzést. 50 év felettiek kirúgásakor kötelező lesz egy legalább 55.000 forint költségvetésű búcsúparty, valamint egy kis műsor, amelyet a regionálisan illetékes munkaügyi hivatal hagy jóvá vagy segít ötletekkel.

  A felmondást sem lesz elegendő szóban indokolni, abban az esetben, ha a munkavállaló legalább 30 éves munkaviszonnyal rendelkezik, terhes és betegszabadságon van. Az előbbi konjunktív feltételeket is a párt frakciója vívta ki, a közlemény szerint. Cserébe viszont bekerül a reggeli ima minden munkahelyen, továbbá az, hogy az ateistáknak dolgozniuk kell az egyházi ünnepeken, ugyanez vonatkozik a zsidókra, mohamedánokra és más olyan felekezetekre, akik nem, vagy nem jól ünnepelnek karácsonykor, húsvétkor vagy pünkösd napján.”
 • 27. tovari 2011. augusztus 11. 18:47
  „Az éjszakai pótlékot a jelenlegi 50 százalékról 15-re csökkentené, a délutáni pótlékot pedig a több műszakos munkarendben dolgozók esetében eltörölné a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása. A szakmai szervezetek tiltakoznak a változtatások ellen, van, aki "őrültségnek" titulálta azt, mások az ellátórendszer leállásától és "beláthatatlan következményektől" tartanak.

  origo.hu”
 • 26. melos 2011. augusztus 11. 14:59
  „Jerry! Ezzel teljesen egyetértek. Az a baj, hogy az előző kormány is tojt a fejünkre a mostani pedig pláne!”
 • 25. Jerry 2011. augusztus 11. 14:45
  „Nem kell félteni őket, majd jönnek még csapatostul,ha kuncsorogni kell a szavazatokért az újra választáshoz. Olyanok,mnt a galambok, amiga földön vannak,a kezünkből esznek,ha sikerül felszálni, tesznek a fejünkre.Csupán azt felejtik el, hogy ha ujra enni akarnak/választást nyerni/ elöbb utóbb le kell szálniuk a földre.Na meg aztán nem csak az agyaggalambra lehet lövöldözni.”
 • 24. melos 2011. augusztus 11. 14:41
  „21. Nézőpont kérdése, amit mondasz. Az is lehet, hogy így akarták és akkor ezt jól csinálták.”
 • 23. melos 2011. augusztus 11. 14:36
  „22. A tisztelt képviselők, miért nem kérdezik meg az embereket, hogy akarnak-e olyan Munka törvényt, amivel rabszolgák lehetnek a tisztességesen dolgozó állampolgárok? Mert le vagyunk tojva!!! A képviselőnek az a dolga, hogy ráérjen!”
 • 22. bojzol 2011. augusztus 11. 14:24
  „Jól elszórakoztatták egymást a résztvevők.Meg kellett volna kérdezni a képviselőket is akarják -e a fórumot ill . ráérnek-e az adott időpontban. Nemleges válaszok esetén ez csak show-műsor és öntömjénezés.”
 • 21. Bbert 2011. augusztus 11. 14:13
  „Talán csak meg kellett volna szervezni az egészet. A szervezés amatőrségét mutatja az, ha a meghívottak nincsenek jelen. Így két legyet ütöttek egy csapásra, ugye?”
 • 20. load 2011. augusztus 11. 14:05
  „15. BJ.MÓVÁR
  "Amikor a vizitdíjról ,meg más sokaknak nem tetsző törvényt hoztak,igaz még a múlt ciklusban akkor se törődtek az emberek véleményével!!"
  A vizitdíjat és más sokaknak nem tetsző törvényeket egy népszavazás (emberek véleménye) söpört el.
  Szólj, ha nem jól tudom!”
 • 19. Gudianyu 2011. augusztus 11. 13:48
  „Mélységesen szégyelljék magukat a képviselők! Biztos nem kaptak engedélyt a részvételre a fityesztől.”
 • 18. Csipetke 2011. augusztus 11. 13:13
  „17. Majd ha két lábbal rúgnak ki téged is a munkahelyedről, s utána sehova nem vesznek fel, akkor majd dicsérheted a jelenlegi kormány első emberét!”
 • 17. goldboy 2011. augusztus 11. 11:49
  „Az ország 2/3 -a ezt akarja! Meg az egykulcsos adót! Ők a mi javunkat akarják! Az összeset!
  Ki az, ki velük vitázni mer? Éljen Viktor!”
 • 16. Pano 2011. augusztus 11. 10:25
  „Egy hosszabb videónak örültem volna erről a fórumról, hogy azért bővebben láthassuk mi történt.”
 • 15. BJ.MÓVÁR 2011. augusztus 11. 09:04
  „Itt a látszat konzultáció,és a választók semmibevétele! Amikor a vizitdíjról ,meg más sokaknak nem tetsző törvényt hoztak,igaz még a múlt ciklusban akkor se törődtek az emberek véleményével!! Az a gond,hogy Gyurcsány, és Orbán a munkáról még csak olvasott!!! KISZ vezetőként kiokosodtak,azt hiszik ők fogják megváltani a világot. Az embereket ragszolgának tekintik ,akik az ő jólétüket biztosítják!Ők kitalálják mit akarnak, a választók által megválasztott "tisztelt " képviselők meg mindent megszavaznak,a választók és a többség akarata ellenére is! Azt is be kellett volna venni az alkotmányba,hogy volt MSZMP és KISZ vezetők ne tölthessenek be országos vezető funkciót. Ez így már tényleg nem köztársaság - sajnos ez tényleg Magyarország !”
 • 14. sopronilakos55 2011. augusztus 11. 07:30
  „10. fityesz, a nagy mszmpézés közben ugye rájuk is gondolsz:
  http://johanschmidt.blogspot.com/2010/03/volt-mszmp-tagok-partja-fidesz.html”
 • 13. sopronilakos55 2011. augusztus 11. 07:27
  „moderálva offtopic”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzés az idősek érdekében a megyében összefogással

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és az Egyesített Egészségügyi… Tovább olvasom