Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Győri Rádió kábelen is

Ismét közelebb került a közszolgálati Magyar Rádió győri körzeti stúdiója (Győri Rádió) a hallgatókhoz. Mostantól a megyeszékhelyen már kábelen is fogható az adása.

A megyeszékhelyen – a kábeltévé kft.-vel kötött megállapodás szerint – kiváló minőségben, kábelen is foghatják a hallgatók a közszolgálati Győri Rádió műsorát, a kábeles „leosztásban" a 99,1 megahertzes hullámsávon. Mostantól tehát ott található a nap huszonnégy órájában tizenhét másik rádió (illetve zenetévé sztereó hangja) társaságában. Fontos volt ez a lehetőség, mondta el lapunknak a Győri Rádió stúdióvezetője, Ditrói Zoltán, hiszen aki otthon jó minőségű készüléken rádiózik, most már ezt a regionális adót is valóban jó minőségben hallhatja.

A győri kábelhálózaton a 99,1 megahertzes sáv teljesen a Győri Rádióé lett – bár a stúdió nem sugároz egész nap saját műsort. Ezenkívül itt szól a Kossuth rádió is, amelynek legfőképpen a hírműsorait veszik át. A Győri Rádió saját műsoraiból sem kerül minden a kábelhálózatra, a nemzetiségi műsorok például ezentúl is csak „éteri úton" hallhatók. A Győri Rádió folyamatosan éli a megújulás időszakát. Ditrói Zoltán fontosnak tartja megemlíteni, az átszerveződés nem jár személyi leépítésekkel, sőt, a rádió munkatársakat keres például Mosonmagyaróvár térségéből. A közeljövőben már több olyan műsorra számíthat a hallgató, amely csak kábelen, vagy legalábbis először ott fogható. Rögtön az első újdonság, hogy a hétvégén a Győri Rádió is ott lesz mikrofonjaival a Hungaroringen.

A tervek szerint több lesz az olyan műsor, amely a hallgatót (a megyeszékhely lakóit) közelebb viszi az önkormányzat munkájának megismeréséhez. Ugyancsak több lesz a politikai témájú vitaműsor, s jogi rovat is indul... S ezenkívül majd minden, mondja a stúdióvezető, amire a hallgató igényt tart. A Győri Rádió változatlanul közszolgálati ma-
rad, s például zenei kínálatában sem kíván versenyezni a helyi kereskedelmi rádiókkal. Ám természetesen rendelkezik „minden jó zenével", s ha a hallgatók kívánságműsort óhajtanak, annak sincs akadálya...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önlehallgatás kizárható?

A nyomozó hatóság várja a szakértői vizsgálatok eredményét, miközben még több tucat embert kell… Tovább olvasom