Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A győri püspökség és a városi önkormányzat közösen ünnepel

Győr - A lovagkor hangulatát, mindennapjait, a legendás lovagkirály alakját idézik fel a Szent László-napokon. Az ünnepi program június 27-én szentmisével és körmenettel kezdődik a bazilikában.
Lovagok harca a Káptalandombon

A győri püspökség és a városi önkormányzat ismét közösen ünnepli Szent László emlékét. A Győri Fesztivál Iroda által szervezett háromnapos program szakrális része június 27-én este a lovagkirály káptalandombi domborművének megkoszorúzásával, a bazilikában püspöki szentmisével és körmenettel, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar ünnepi hangversenyével kezdődik.

Az idei Szent László-napok június 28-án a lovagkor hangulatát, mindennapjait megidéző zenés, táncos, színházi és filmes programmal folytatódik. Így a Káptalandombon, a várfal tövében, a Rába-parton, a Radó-szigeten – többek között – kézműves-kirakodóvásár, mesterségek bemutatója, lovagi táborok, harci bemutatók, gyalogos és lovagi tornák, zászlóforgatók várják az érdeklődőket.

A Bécsi kapu téren – sok más mellett – a „Magyar Miatyánk" bemutatóját, Dévai Nagy Kamilla, a Hangraforgó együttes, Buda Ádám énekmondó és a Szilaj dobkör koncertjét hallgathatja a közönség. Este a Xántus-múzeum kőtárában levetítik Koltay Gábor Sacra Corona című filmjét.

A Szent László és a Szent György Lovagrend június 29-én mutatkozik be Győrött, középkori verkli, korabeli táncház, a lovagkirály alakját, cselekedeteit, csodáit legendákkal felidéző interaktív mesejáték, majd este fáklyás bajvívás, fegyverpróba gazdagítja a zárónapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Lipovits Szilárd: azt gondoltam, az első hatba beférek

Győr - Az elektronikus közigazgatás bevezetését és a többtucatnyi fejlesztés végigvitelét tartja… Tovább olvasom