Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A győri panelárak lassan verik a budapestieket

Győr-Moson-Sopron megyében annak ellenére csökkentek a panelárak, hogy Győrben kis túlzással a csillagos eget veri a panelok négyzetméterje. Szavazás.

Egy négyzetméternyi panel ára akár kétszerese, sőt, háromszorosa is lehet, attól függően, hogy hazánk mely városának mely lakótelepén helyezkedik el a kiszemelt a lakás - derül ki egy friss felmérésből.

Jelenleg 145 ezer forint körül mozognak a panelárak szűkebb pátriánkban

"Idén a 2004-es “csúcshoz" képest átlagosan 50 ezer forintot esett a panelek négyzetméterenkénti ára, teljes Magyarországra vonatkoztatva.

A közel 70 ezer panellakásból álló adatbázis elemzése során érdekes és fontos jelenségekre derült fény: egyes megyeszékhelyek panelárai megközelítik a frekventált budapesti lakótelepeket, illetve az ország nyugati felében a családi házak mellett a lakótelepi lakások iránti kereslet is nő, vagyis a panelárak is arányosan magasabbak" - mondta Gugyella Noémi ingatlanszakértő.

Országosan jelenleg a panellakások négyzetméterenkénti ára átlagosan 147 819 forint. Ez az összeg mindösszesen 640 forinttal alacsonyabb az előző félévi átlagárnál. 2012. második felében Győr-Moson-Sopron megyében 169 547 forintot kértek az eladó lakók a paneljük négyzetméteréért.

A felmérés szerint az idei év első hat hónapjában csökkentek az árak. Konkrétan ez azt jelenti, hogy 139 712 forint körül mozognak a panelárak szűkebb pátriánkban. Komárom-Esztergom megyében az utolsó két félévben alig mozogtak a panellakás árak: 125-133 ezer forintért lehet megvásárolni a panellakások négyzetméterét keleti szomszédunknál.


Forrás: Ingatlannet.hu
Forrás: Ingatlannet.hu


A panelok átlagos négyzetméterenkénti ára 200 ezer forint körül mozog a Folyók városában

2013 első felében a Győr-Moson-Sopron megyei áraknál összesen hat megyében (Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala) bizonyultak drágábbnak a panellakások.

A felmérésből arra is fény derül: Győrnél csak a fővárosban drágábbak a panellakások. A megyeszékhelyek között ugyanis Győr messze kitűnik drágaságával: a panelok átlagos négyzetméterenkénti ára 204 592 forint körül mozog a Folyók városában.


Győrben az egyre nagyobb lakáskereslet, egyre jobban felveri az árakat - fotó: Kisalföld-archívum (Krizsán Csaba)
Győrben az egyre nagyobb lakáskereslet, egyre jobban felveri az árakat - fotó: Kisalföld-archívum (Krizsán Csaba)
Mindez annak tükrében különösen szembetűnő, hogy a fővárosban a legdrágábbnak számító lakótelepeken is legfeljebb 220-228 ezer forintot kérnek egy négyzetméternyi panelért.

Tatabányán az átlagos ár közel a felébe (110 ezer forint/négyzetméter) kerül a győri tarifáknak.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy győri szállodában - gyakorlatoztak a tűzoltók - fotók

Az egyik győri szállodában tűz keletkezett. A katasztrófavédelmi gyakorlat célja a a… Tovább olvasom