Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A győri önkormányzat igényt tart a honvédgimnáziumra

A Kisalföld az elmúlt egy hónapban folyamatosan figyelemmel kísérte a Béri Balogh Ádám Honvéd Gimnázium sorsát. Mint megírtuk: a Honvédelmi Minisztérium 2007-ben bezárná az intézményt. Fordulat lehet az ügyben, hogy a győri önkormányzat bejelentette, hogy igényt tartana a kollégiumra.
Ami már biztos: a honvédgimnáziumban jövőre már nem lesznek elsősök. Juhász Ferenc közleményéből kiderült: a tárca tervei között szerepel az intézmény 2007-es bezárása, amit a miniszter is sajnál, de álláspontja szerint az iskola sorsát megpecsételő döntés szükségszerű és indokolt volt. A haderőreform, az önkéntes haderőre való áttérés, valamint a védelmi képesség felülvizsgálata eredményeképpen megállapították, hogy új alapokra kell helyezni a hadsereg működtetését.

Ennek egyik következménye az egyetlen hazai katonai középiskola bezárása. A győri közgyűlés a közelmúltban úgy határozott, hogy az iskola esetében az ingatlan önkormányzati tulajdonba adását indokoltnak tartja, és ezért a Honvédelmi Minisztériumhoz fordult. Mint Olaszi Imre, a győri önkormányzat oktatási irodájának vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: egyelőre mindössze ennyi történt, más előrelépésről még nem tud beszámolni. Arról, hogy milyen terveik vannak az intézménnyel, az önkormányzatnál nem sikerült több információt megtudnunk, mondván, erről még nagyon korai lenne beszélni.

Borkai Zsolt, a honvédgimnázium igazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy őt nem keresték meg ez ügyben a győri önkormányzattól, és nem is kíván találgatásokba bocsátkozni az esetleges megoldásokat illetően. Az őrnagy mindenesetre reméli, hogy minél előbb megoldódik az iskola sorsa.

Kapcsolódó cikkek >>

A miniszter is a gimnázium bezárása mellett (2003-12-26) >>
Brit túlélőtábor: a győriek jól bírták a kiképzést (2003-08-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábeles vételkiesés a Bercsényi ligetben

Mintegy nyolcvan győr-szigeti család rosszul tette, ha a szilvesztert televíziónézéssel tervezte… Tovább olvasom