Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

A győri Nagy Eszter A Konyhafőnök középdöntőjében süt-főz!

A világ minden ízére kíváncsi, de el tudna élni húslevesen és rántott húson a győri Nagy Eszter. Persze ő ezeket az ételeket is újragondolva készíti és elkápráztatta tudásával a gasztronómiai tehetségkutató tévéműsor, A konyhafőnök zsűrijét.

Kicsi kora óta imád főzni Nagy Eszter és annak ellenére, hogy sportolt, korábban molettebb, erősebb testalkata volt, ami zavarta. Elkezdte érdekelni, hogyan cserélhetné ki finom, de egészségesebb, természetesebb alapanyagokra ételei összetevőit. Lisztet például már alig használ. Főleg tévés főzőműsorokból lesett el fogásokat és ha szinte semmi nincs otthon, akkor is összeüt valamit ismerő- seinek. Ezért nevezte be egyik barátnője az RTL Klubon jelentkező gasztrorealitybe, A konyhafőnökbe. Eszter pedig örült ennek, mert minden álma egy olyan tehetségkutató verseny volt, ahol „csak" főzni kell.

Gyerekkora óta szeret főzni Nagy Eszter és most egy gasztronómiai tehetségkutató tévéműsorban mutatja meg hobbiszakácsként a tudását. Fotó: Mészáros Mátyás
Gyerekkora óta szeret főzni Nagy Eszter és most egy gasztronómiai tehetségkutató tévéműsorban mutatja meg hobbiszakácsként a tudását. Fotó: Mészáros Mátyás

– Sosem gondoltam volna, hogy cukkinihabot szifonból fogok kinyomni, de a stressz belőlem a főzés terén is jó teljesítményt hoz ki. Inspirál a zsűri, a többi versenyző is. A konyhafőnökben az a kitartás is segített, amit a sport révén tanultam meg és jól átlátom a dolgokat, ez is kell a konyhában – mondta el Nagy Eszter, aki a tévében olyan különlegességet is készített, mint egy neves séf receptje szerinti gombás tojáskocsonya. Galambot szarvasgombával és pejslit, belsőségből sváb savanyúlevest se főzött korábban, de jól érzi az ízeket, az illatokat. Az alapanyagokat alaposan megfigyeli, megvizsgálja és „kimatematikázza" a receptet – szerinte logika is kell a főzéshez. A csigával szerencséje volt, mert ugyan azt se tette még korábban családja asztalára, de a tévéműsor előtt már tervezte ezt, ezért utánanézett, hogy kell elkészíteni. Azóta a gyerekeivel főzött csigát.


Egy nyolcéves lánya és egy hatéves fia van, akik mindig segítenek neki a főzésben és Eszter hagyja őket egyedül is kotyvasztani, akkor is, ha utána „háborús állapot" alakul ki a konyhában. Fia maga főzött zöldborsókrémlevest és maga gondolta ki ízesítését, lánya medvehagymás hamburgerhúst és paprikasalátát állított össze. „Szeretek új dolgokat kipróbálni főzéskor, akkor is, ha az eredményét mások szokatlannak tartják" – mondta Eszter.

A győri hobbiszakácsot a jövő héten láthatjuk megint a tévében, akkor már A konyhafőnök című műsor középdöntőjében süt-főz. Szeretne egy saját kis éttermet nyitni, akár egy lakáséttermet, a lényeg, hogy a saját receptjei alapján készüljenek ott az ételek, a hagyományos fogások is újragondolva. Aki addig is szeretné nyomon követni, az a Facebookon személyes blogját, naplóját olvashatja el (CreativeChef Eszter).


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a szezon, ellenőrizték a megyei strandokat

A május elsején megnyílt strandokon nem találtak hiányosságot a katasztrófavédelem szakemberei. Tovább olvasom