Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A győri köztemetőt újra betemetik a falevelek? - fotó a szétesett kútról

Bár közel 40 fő takarítja a győri temetőket, kedden a levelek álltak nyerésre. Talán ennél is rosszabb hír: egyelőre rengeteg levél látható a fák lombkoronáin.
Számos Olvasónknál kiverte a biztosítékot tavaly, hogy levéltengerben kellett gázolniuk mindenszentekkor és halottak napján a győri köztemetőben.

Sokan azon háborodtak fel - teljesen jogosan -, hogy idős családtagjaik többször megcsúsztak a nedves faleveleken a temetőben.

Nos, a kisalfold.hu újságírója kedden a következő tapasztalatokat gyűjtötte a megyeszékhely legnagyobb temetőjében.


Szétesett a kút: Tudósítónk felvételei a győri köztemetőből


A falevelek egyelőre nyerésre állnak - eddig egyedül a temető bejáratához közeli utakat sikerült tisztességesen megtisztítani -, a Győr-Szol-nak összesen öt munkatársát láttuk dolgozni, közülük ketten épp egy rotációs kapát bűvöltek.


Érdekes tudományos tény: ismét lehullanak a falevelek ősszwl

Jó hír ugyanakkor, hogy Mindenszentekig még van három nap összegyűjteni a faleveleket. Rossz, hogy a lombkoronákat elnézve még rengeteg levél fog földet érni a héten.


Jön még utánpótlás is

"Közel negyven fő folyamatosan gyűjti és szállítja el a faleveleket a köztemetőkből"

Portálunk a téma kapcsán megkérdezte a Győr-Szol kommunikációs vezetőjét.

"Társasáunk mindenszentek és halottak napja előtt fokozott figyelmet fordít a kezelésében lévő temetők takarítására, a falevelek összegyűjtésére, a karbantartási munkák elvégzésére.

Október közepe óta a szolgáltató megbízásából közel negyven fő folyamatosan gyűjti és szállítja el a faleveleket a köztemetőkből. Emellett a cég munkatársai őszi virágokat ültetnek, elvégzik a szükséges javítási feladatokat, ellenőrzik a kutak állapotát, így fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség biztosított. A nádorvárosi köztemetőben az ősz folyamán felújították a toalettet, kulturált körülmények fogadják a látogatókat.

Az előrejelzések szerint a hétvégén erős lehűlés várható, ennek hatására a még mindig lombos fákról egyszerre nagy mennyiségben hullhatnak le a levelek, ezek összegyűjtése és elszállítása - a folyamatos munkavégzés mellett is - bizonyosan igénybe vesz néhány napot, ezért a Győr-Szol a temetőlátogatók szíves türelmét kéri" - közölte érdeklődésünkre Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere.

  
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény Dénes Győrben: `amikor kibújnak a srácok a köpenyekből, mindig női hangorkán van´ - videó

"Ha jó a hazai vízilabda, akkor a vállalkozók nem haveri alapon támogatják a sportágat, hanem, mert megéri nekik" - mondta az egykori aranykovács szövetségi kapitány. Tovább olvasom