Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

A győri közgyűlés a kormányhoz fordulna

A győri közgyűlés a kormányhoz fordulna hogy a távhőszolgáltatást igénybe vevők gázár-támogatási rendszerét alakítsák át.
A győri közgyűlés Fidesz–KDNP frakciója ma javasolni fogja a közgyűlésnek, hogy éljen az önkormányzati törvényben rögzített felterjesztési jogával.

Ebben azzal a kezdeményezéssel forduljon a kormányhoz, hogy az a távhőszolgáltatást igénybe vevők gázár-támogatási rendszerét oly módon alakítsa ki, hogy az ne eredményezze egyúttal az önkormányzat terheinek növekedését, illetve ne kényszerítse a közgyűlést arra, hogy ezt a kiadástöbbletet a lakosságra hárítsa – tájékoztatta lapunkat közleményben Szijjártó Péter frakcióvezető.

A politikus megjegyezte: nyilvánosságra került hírek szerint a Gyurcsány-kabinet a távhőszolgáltatóknak nyújtott gázártámogatás teljes mértékű megszüntetését tervezi. Ez az intézkedés a győri önkormányzat terheinek jelentős növekedését vagy a kiadástöbbletnek a lakosságra való áthárítását jelenti. „Egyik sem jó megoldás, hiszen a győri önkormányzat a költségvetés jelenlegi állása szerint mintegy 800 millió forintos központi forráscsökkenéssel kell hogy számoljon, a győri lakosság pedig a kormány megszorító intézkedései nyomán létrejövő megélhetési válság miatt nem terhelhető tovább" – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelből sem biztos a program folytatása

Könnyen lehet, hogy a győri közgyűlés által tavaly elhatározott útkorszerűsítések ötöde elmarad. A… Tovább olvasom