Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A győri kézis lányok is gyűjtöttek a családsegítőknek - videó

A Szülők Háza nyolc éve szervez jótékonysági akciókat. Idén először Győrben is.

A Szülők Háza Alapítvány és a Győri Audi ETO adománygyűjtő összefogása – indul az ETO hosszú távú jótékonysági programja 
A kétszeres BL-győztes csapat csatlakozott a Kemény Dénes által létrehozott Szülők Háza Alapítvány programjához, és adományokat gyűjt a hátrányos helyzetű győri családoknak, amelyre szurkolóikat is bíztatják. Az ünnep alkalmából egy bejelentést is tett a Klub, mely szerint az új Arénában megrendezett hazai bajnoki meccseken rászoruló gyerekcsoportokat látnak vendégül.

Videó: Cseh Róbert

A győri kézis lányok is gyűjtöttek a családsegítőknek

Az esélyteremtés a legfőbb célja, Dr. Kemény Dénes alapítónak, aki életre hívta a Szülők Háza Alapítványt: "Azért hoztam létre az Alapítványt, mert imádom a gyerekeket, akik arról nem tehetnek, hogy hova, milyen családba születnek. Azért, hogy a nehéz helyzetben élő családok is felzárkózhassanak, és gyermekeik behozhassák a sors kreálta hátrányukat a szerencsésebbekkel szemben. A sport lehetőséget ad a saját határok fölismerésére, ami mindig sokkal messzebb van, mint azt a gyermek magáról gondolná, a csapatsport tud a legjobban megtanítani közösségben élni, ami egy másik fontos tapasztalat, ami egy életre szól. Ezért örülök, hogy olyan fontos magyar vállalatok mellett mint a Gyermelyi tésztagyár, az Univer vagy a Coop Hungary, a Győri Audi ETO is csatlakozott az Alapítvány programjához" – fogalmazta meg a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A Szülők Háza Alapítvány idén karácsonykor a helyi Családsegítő által feltérképezett nehéz sorsú családoknak alapvető fontosságú tartós élelmiszereket és tisztító, tisztálkodó szereket gyűjt. „A győri Családsegítővel egész évben folyamatos a kapcsolatunk, hogy a rászoruló gyerekek és szüleik ne csak az ünnepek alatt, hanem nap mint nap érezzék a törődésünket. Karácsonyra adományt gyűjtünk, de az év során a Szülők Háza Győr Szíve családi központban fogadjuk őket, és igyekszünk biztosítani az integrációjukat" – fejtette ki Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke.

A Győri Audi ETO KC játékosai és a Klub dolgozói kétszázezer forint magánadományt ajánlottak fel, amelyből az Alapítvány mosószert, fertőtlenítőszert, tisztálkodószereket és tartós élelmiszereket vásárolt. Az adományokat a csapat játékosai és vezetőedzője, valamint Kelecsényi Ernő elnök adott át jelképes ajándékok kíséretében, továbbá egy hosszú távú bejelentést is közzétett. „Karácsony közeledtével a játékosaink és a Klub minden évben igyekszik felhívni szurkolói figyelmét a jótékonyság fontosságára. Bízunk benne, hogy a gyűjtésünkhöz idén is többen csatlakoznak, tudva azt, hogy az adományok biztosan jó helyre kerülnek." emelte ki a Győri Audi ETO KC elnöke. „Ezen az egyszeri alkalmon túl az új Audi Aréna Győr megnyitásával egy hosszú távú felajánlást is teszünk: januártól minden hazai bajnoki mérkőzésünkre vendégül látunk egy-egy hátrányos helyzetű gyerekcsoportot. Meghívásunk hátterében az áll, hogy a sportélményen túl a gyerekeknek mutassunk egy utat, amit a sportolás, a versenyzés adhat, és amely bárki számára lehetőséget nyújthat a kitörésre" – tette hozzá Kelecsényi Ernő.

A jelentkezés módjáról részletes tájékoztató a Klub honlapján található

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék! Karácsonyi Retro Party a 90-es évek legjobb slágereivel

Játssz páros belépőkért! Sorsolás két naponta! Tovább olvasom