Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A győri Jobbik a volt olajgyári kéményről

Fodor Roland, a győri Jobbik elnökének álláspontja a kémény-ügyről.
Aránytévesztettek

A győriek hétfőn értesülhettek arról, miszerint Borkai Zsolt polgármester - szinte az utolsó pillanatban - személyesen akadályozta meg a volt olajgyári kémény lebontását. Az indokok között szerepel a büszke múlt, a kémény szimbolikus jellege is. Nyilvánvaló azonban, hogy a polgármester hirtelen ukáza mögött a több száz aláírást jegyző, a kémény megmentéséért indított petíció áll. A győri Jobbik úgy látja, hogy ez az ügy kiválóan alkalmas, hogy bemutassa a város működésének hiányosságait.

Szereplőink közül az első Borkai Zsolt polgármester, aki körül saját pártjában elfogyott az utóbbi időben a levegő és hirtelen érzékennyé vált a műemlékvédelemmel kapcsolatban és az első civil hangra meghátrál. Mikor a csúcson volt, érdekes módon nem okozott neki gondot felbecsülhetetlen értékű, több száz éves műemlékek bontása és ledózerolása, ha a vállalkozói érdek, úgy kívánta.

Az ügy másik szereplői a petíciót kezdeményezők. Tőlük csak halkan kérdezzük, hogy a most mellkasukat szétfeszítő civil kurázsijukkal merre voltak, amikor a Dunakapu téren egy európai viszonylatban is egyedülálló, valódi műemléket tett tönkre a városvezetés?

És végül utolsó szereplőnek maradt maga az egyedülálló kémény. Nem műemlék, nem illik a környezetbe és balesetveszélyes, fenntartása pedig győri adóforintokba kerül. És még egyszer: nem műemlék csak egy régi kémény, melyből Gyárvárosban bőven akad még.

A győri Jobbik együttérzését fejezi ki mindazon győriek felé, akik még különbséget tudnak tenni fontos és nem fontos ügy között. Nem úgy, mint a kémény történet aránytévesztett szereplői.

Fodor Roland, elnök, Jobbik Győri Alapszervezete

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénztárcát lopott egy férfi a győri bevásárlóközpontban - éles fotók a gyanúsítottról

Pénztárcát lopott egy férfi a győri bevásárlóközpontban - éles fotók a gyanúsítottról
A feltételezett elkövetőről kamerafelvétel áll a hatóság rendelkezésére. Tovább olvasom