Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A győri Hotel Klastrom vallásturisztikában utazik

A vallásturisztika erősítésében látja az előrelépés lehetőségét a győri Hotel Klastrom. A szálloda állami támogatással indít új programot külföldieknek.
Egymillió forintos támogatást kapott a Miniszterelnöki Hivataltól és a kulturális tárcától a győri Hotel Klastrom a magyar keresztény kultúra bölcsője elnevezésű vallásturisztikai útvonalat bemutató kiadvány és weboldal elkészítésére – jelentette be Jungi Csaba, a háromcsillagos, százágyas szállodát üzemeltető Karmel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón. A volt győri alpolgármester mellett Bakó Lajos korábbi MDF-es országgyűlési képviselő tulajdonában áll a cég.

A Karmel Kft. idén májustól üzemelteti a karmelita rend birtokába visszakerült barokk épületegyüttest, Jungi Csaba állítása szerint keresztény szellemben szállodaként és zarándokházként. Az elnyert támogatáshoz 30 százalék saját erőt kell hozzátenni. Az ügyvezető igazgató elmondta: ötnapos, négyéjszakás körutat kínálnak a külföldi vendégeknek, amelynek során Győr, Pannonhalma, Lébény, Zirc és Tihany egyházi emlékeit tekinthetik meg a turisták, akik természetesen igénybe vehetik az új győri termálfürdő szolgáltatásait is. Elsőként várhatóan egy norvég csoport vesz részt ezen a programon jövő húsvétkor, de szó van ír vendégek fogadásáról is. Jungi Csaba úgy vélekedett, ezzel a koncepcióval mások által le nem fedett piaci részt sikerült találniuk.

A Karmel kft. jelentős fejlesztéseket kíván megvalósítani, amelyek legalább 350 millió forintba kerülnek. Ezek közé tartozik a szálloda akadálymentesítése és az Aradi vértanúk útja felőli tetőtér beépítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilja miatt zárták ki a nyelvvizsgáról

Felkészült nyelvvizsgájára, csalás nélkül megoldotta az írásbeli részét, mégis… Tovább olvasom