Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

A győri HelloAndroid műhely készített alkalmazást a Magyar Vöröskeresztnek

A győri fejlesztők olyan Androidos alkalmazást készítettek, melynek segítségével mindenki pontos információt kaphat a Balaton partján működtetett 27 elsősegélynyújtó pontról.


A HelloAndroid.com csapattól a Magyar Vöröskeresztnek adományozott, ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás segítségével a strandolók ezentúl pontos információt kaphatnak a Magyar Vöröskereszt által, a Balaton partján működtetett 27 elsősegélynyújtó pontról.

"Örömmel adtuk át a Magyar Vöröskeresztnek az Androidos okostelefonokon használható ingyenesen letölthető MVK Balatoni Elsősegély alkalmazást" – mondta el Kiss Gergely, a HelloAndroid.com ügyvezetője az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat szezonnyitóján.

"Bízunk benne, hogy a program fokozza a nyaralók biztonságérzetét, és amennyiben használatára szükség van, a felhasználók számára értékes segítséget tud nyújtani.

A HelloAndroid.com csapata kiemelten fontosnak tartja az egészséges életmód népszerűsítését, valamint az egészség védelmét, ezért nagy örömmel vállaltuk el az alkalmazás elkészítését a Magyar Vöröskereszt számára, ezzel tevőlegesen is hozzájárulva a magyar társadalom egészségének védelméhez" – tette hozzá az ügyvezető.


A győri HelloAndroid műhely készített alkalmazást a Magyar Vöröskeresztnek

"Köszönettel tartozunk HelloAndroid.com csapatának, hogy a társadalmi felelősségvállalás égisze alatt lefejlesztették számunkra, ezt a mindenki számára rendkívül hasznos alkalmazást" – mondta el Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

"Fontos, hogy nyissunk a technikai újdonságok irányába és kövessük a nemzetközi trendeket" – tette hozzá.

A Magyar Vöröskereszt és a HelloAndroid.com együttműködése itt nem ér véget, a jövőben újabb fontos, a munkánkat és másokat segítő okostelefonos alkalmazásokat hozunk létre – hangsúlyozta a szervezet elnöke.

Az alkalmazás egy térkép nézettel indul, melyen zöld alapon fehér kereszttel ellátott jelölők mutatják a Balaton partja mentén elhelyezkedő elsősegélynyújtó pontokat.

A GPS szenzor segítségével az alkalmazás képes meghatározni a felhasználó aktuális helyzetét, és ezt is megjelöli a térképen. Így könnyedén megállapítható, hogy melyik elsősegélynyújtó pont helyezkedik el a legközelebb.

Valamely elsősegélynyújtó pontot kiválasztva megtekinthetők az adott pont részletes információi, úgy mint az aktuális helyzetünkhöz képesti távolsága kilométerben, vagy a nyitvatartási idő.

Innen van lehetőségünk az útvonal-tervezés indítására is, melynek során a készülék az aktuális helyzetünktől a választott elsősegélynyújtó pontig vezető útvonalat tervezi meg.

Az alkalmazás további részét képezi egy információs panel, ahonnan a legfontosabb segélyhívó számok egy gombnyomással közvetlenül tárcsázhatók, valamint további információkat érhetünk el a Vöröskereszt Balaton parti szolgáltatásáról.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Android Marketről itt!

Olvasóink írták

  • 1. zoli78 2011. július 29. 12:32
    „Ez óriási :) Mint egy falat kenyér...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: magas fordulatszámon a termelés Győrben

Az Audi minden területen jelentős növekedést mutat: a vállalat 210 millió euró befektetéssel több mint kétszeresére növelte beruházásait.
Tovább olvasom