Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A győri gyárak jövője a tét

A győri kekszgyár esetleges bezárásával kapcsolatos hírek miatt ismét terítékre került a megyeszékhely ipara.
Romokban a dobozgyár.
A Kisalföld Online fórumát látogatók véleménye megoszlik atekintetben, hogy igaz-e a Danone-ügy, s fenntartható-e még Győr „gyárvárosi" múltja.

Napról napra nagyobb részt bontanak le a Pápai úti dobozgyárból. Az udvari részen már csak egy romhalmaz az épület. Kiürítették, nagy a csend. De nem csak a gyárban. Semmit nem hallani róla! Már annyira megszokottá válik a győri üzemek bezárása, hogy szó sem esik róla? Máskülönben a győri keksz- és ostyagyárnak is lőttek. Az interneten mindenesetre terjed az anti-Danone körlevél... de már nem a megmentésért, hanem a gyárunkat „elrabló cég" helyzetének „megnehezítéséért"...
Márti***Azért hivatalos bejelentést megvárnék erről a dologról, az pedig sületlenség, hogy a Danone kivonná a magyar piac legsikeresebb termékeit a piacról...
Agent


Már csak azért sem, mert ezeket már rég nem Győrben gyártják... Az egyébként, hogy a kekszgyárat bezárják néhány éven belül, azóta tudott dolog, amióta a Danone átvette. Sosem tagadták a piacszerzés tényét, csak elhúzták a „kivégzés" idejét, hogy kevésbé legyen feltűnő a dolog.
Josh30


Állítólag megy a szeszgyár is, a „lakótelep" miatt.
györök


A város régi gyárai tényleg lassan megszűnnek, gazdagodik viszont az ipari park. A város lassan elveszti „gyárváros" jellegét. Ez nem baj szerintem. (...) Persze, ha egy munkahely megszűnik, az mindig megrázó, de a zöldmezős beruházások olcsóbbak, mint a régi szűk alapterületű gyárak korszerűsítései. Ha csak a higiéniai követelmények szigorát nézzük, akkor is lehet vitatkozni, mi a jobb. Bontani? Bezárni? Megtartani? Persze úgyis a pénz szava a legerősebb...
kincs

De vissza a kekszgyárra: ahogyan az sejthető volt, csak egy ócska kitaláció a levél, alap nélküli, úgyhogy továbbra is lehet Danone- termékeket vásárolni, kedves érintettek.


Azért olvassuk csak el pontosan a hivatalos Danone-közleményt. Idézem: „Sajnálatos módon, egy 2001-ben egyszer már teljesen valótlannak bizonyult e-mail ismételten megjelent az interneten." Hogy is van ez? Ezek szerint 2001-ben nem is volt bezárási szándék? Azért hülyének ne nézzenek. Idézet tovább: „Ez az e-mail hamisan állítja be a Danone-csoport mindkét Magyarországon működő vállalatát és azt állítja, hogy a közkedvelt Győri Keksz-termékek eltűnnek hazánkból."
Szóval mit is jelent az, hogy hamisan állítja be mindkettőt? Amellett, hogy elég magyartalan a megfogalmazás, ez nem cáfolja, hogy esetleg van bezárási terv az egyik gyárra. A termékek persze nem szűnnének meg, de a Győri Keksz-emblémás termékek jelentős része most sem Győrben, hanem például Lengyelországban készül. Azzal, hogy kijelentik, hogy terméket nem szüntetnek meg, azt nem mondták ki, hogy Győrben fogják gyártani.
Boci


A Győri Keksz márkanév és már régen nem Győrben gyártják! Hogyan lehetne megmenteni a magát régen kinőtt gyárat (már ami a területet illeti), ha fejleszteni ott már nem lehet?
kincs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a pilótáért kampányolnak

A napokban szinte szó szerint ugyanaz a körlevél indult útnak a világhálón, mint amelyik négy évvel ezelőtt Danone-bojkottra szólította fel a magyar vásárlókat, hogy ezzel megakadályozzák a győri kekszgyár bezárását és a pilótakeksz eltűnését a polcokról. A világcég cáfol minden effajta híresztelést, hangsúlyozva, hogy nem leépíteni akar, hanem fejleszteni. Tovább olvasom