Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A győri fürdő akciókkal ünnepli születésnapját - videó

Jövőre lesz 10 éves a Rába Quelle Termál- és Élményfürdő. A jubileumot 10+1 hónapos akciósorozattal ünneplik, szándékaik szerint a megye összes településével együtt.

Kovacsics Imre ügyvezető igazgató számos újításról és akcióról számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján. Megemlítette, eddig mintegy 4 és fél millióan látogatták meg a győri fürdőt, s hogy a jövő októberi születésnapra meglegyen az 5 millió vendég, az egész megyét érintő akciót indítanak.

Addig minden vasárnapon kedvezményt adnak egy-két kisorsolt település lakosainak: számukra azon a napon mindössze 1000 forint a belépőjegy, melyért használhatják a fürdő szolgáltatásait.


Videó: Cseh Róbert.


Minden vasárnap más-más település lesz a vendég, így a 11 hónap alatt az összes megyei falu és város sorra kerül. A települések lakói a Kisalföldből időben értesülhetnek majd, mikor lesz az övék a vasárnap, de tudni fognak róla az önkormányzatok is.

A kedvezmény része még, hogy az adott vasárnapon ingyenes reumatológiai vizsgálatra lehet feliratkozni, és az azt követő kezelést is olcsóbban vehetik igénybe az érintettek.

A gyerekekre is gondoltak a fürdő vezetői, október 20-tól a 3-12 éveseket vadonatúj interaktív játszóház várja. Az egészen kicsik számára pedig hamarosan immár heti három nap, csütörtökön, pénteken és vasárnap lesz babaúszás.


A győri fürdő akciókkal ünnepli születésnapját - fotók: Cseh Róbert.

Megújul a szaunakert is, amely novemberben frigidáriummal, azaz speciális hűtőkabinnal bővül. A szaunás belépő ára viszont csökkent, miként az este 5 órától érvényes jegy is olcsóbb lett.

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója az eseményen elmondta, a győri fürdő programjai találkoznak szervezetük törekvéseivel.

A Rába Quelle segíti az egyre általánosabb célt, azaz a turisztikai szezon meghosszabbítását. Hozzátette, "A jövő Győrben épül" szlogen, amely egyre gyakrabban elhangzik különféle rendezvényeken, a turisztikára is igaz.

A fürdő látogatónak száma és a kereskedelmi szálláshelyek adatai egyaránt azt mutatják, a város szerepe nő ezen a területen.

Olvasóink írták

 • 13. babyangyal 2012. október 21. 15:07
  „Mosonmagyaróváron szintén ez van itt a termálfürdő de a városi lakó csak az este 18.órától - 20.óráig tartó időre tud bemenni alkalmanként mikor 800 forint a belépés lakcímkártyával, a szauna ,büfé stb szolgáltatás pedig rablás illetve átlag magyarnak megfizethetetlen.”
 • 12. Santos 2012. október 20. 15:57
  „1es,fürödtél te már egyáltalán valahol?”
 • 11. titokgyula 2012. október 20. 11:48
  „Mióta megvan, Győrnek nincs uszodája. Üzleti okokból tönkretették a régi strandot. Érdekes, a múltban jól ment, és jó bevételt produkált. A mostani vezetők nem értenek hozzá?”
 • 10. drKotász 2012. október 19. 22:23
  „Árulja már el valaki illetékes hogy miért nem lehet nyáron külön belépőt venni csak a régi strand részre? Égész nyáron üres volt.”
 • 9. mitzekatze 2012. október 19. 09:39
  „"A fürdő látogatónak száma és a kereskedelmi szálláshelyek adatai egyaránt azt mutatják, a város szerepe nő ezen a területen."

  A kettő nem teljesen függ össze. A jövő állítólag Győrben épül, szerintem meg az AUDI épül Győrben. :)
  A fürdőlátogatók és a szálláshelyek pedig csak részben kapcsolhatók össze, mivel a fürdőbe az "occsójegyes" szlovák pisismamik járnak leginkább (én ezért sem megyek), a szálláshelyeket pedig nagyrészt az AUDI tölti.
  A cseh és a szlovák családok kb. 2008-ig látogatták aktívan a szálláshelyeket a fürdővel együtt.

  Mellesleg a jegy túl drága ahhoz, hogy az uszoda ilyen lepukkant (20 éve nem csináltak semmit, pedig már akkor is gáz volt!) a fürdő meg koszos.”
 • 8. gonzo 2012. október 19. 09:17
  „Az előzőhöz még:ugyanez ment anno a Balatonon is,hazai halandónak eszébe sem jutott mondjuk inni egy kávét,az árak nem neki voltak képezve.Most meg,hogy elmaradoznak a jól tejelő külföldiek,a balatoni hiénák összeteszik a két kezüket ha tudnak fogni magyar vendéget.”
 • 7. gonzo 2012. október 19. 08:58
  „Amíg a szloovákiai fürdőturisták megtöltik a fürdőt ne várjatok díjcsökkenésre.Más példával:Rajkán sem tud szerintem ottani fiatal pl. telket venni,mert a helyi keselyűk egekig verték az árakat a szlovákiai betelepülők miatt.Ez van.Keselyűktől ne várjatok lojalitást,amíg van fizetőképes kereslet addig nem lesz olcsóbb a helyieknek a belépő.”
 • 6. eger 2012. október 19. 07:10
  „Ennél nagyobb kedvezmények kellenének. Lehet tanulmányozni más fürdők belépőjegy-árait. Pl. Hévíz, Pápa: a helyi lakosok és a közvetlen környékbeliek lakcímkártya felmutatásával rendszeres kedvezményben részesülnek, nemcsak vasárnap. Én alkalmanként járok a fürdőbe, tapasztalatom szerint a látogatók többsége szlovák, nekik a jó euró/Ft arány miatt megéri. Nem kell hozzá különösebb ész, hogy belátható legyen: olcsóbb jegyárral lehetne forgalmat növelni, ami hosszabb távon biztosan megérné. A szauna-belépő irreálisan magas!”
 • 5. piroskaésabarkasz 2012. október 19. 06:25
  „Nálam elvágták magukat,mióta az uszodát egybe nyitották az élményfürdővel!!!Be sem teszem lábam többet addig,amíg 2500ft az uszodába a belépő!!!És nem kívánok boldog születésnapot sem....Undorító banda.”
 • 4. poppilla 2012. október 18. 21:47
  „Én azért nem megyek , mert nekem a tisztasággal van gondom.”
 • 3. OCC 2012. október 18. 19:21
  „Hogy áll nyomozás a fürdőépítés körüli sikkasztások, csalások ügyében?”
 • 2. ferdo 2012. október 18. 18:10
  „A jövő Győrben épül, de a jövő győri lakosai nem mehetnek be a város fürdőjébe. Ugyanis hogyan tudná kigazdálkodni itthon egy család, hogy két vagy három gyerekkel elmenjen a fürdőbe? A diákok sem fognak a diákhitelből fürdőzésre költeni ilyen árak mellett. Az átlag dolgozó sem tudja ezt kigazdálkodni. Rablógazdákodás folyik. Látványos, hogy a Rába Quellének még 1000Ft-os belépő mellett is megéri működni, ki lehet számolni, hogy itt mekkora az extra profit. Különadót ide nem vetnek ki?”
 • 1. Mankapunka 2012. október 18. 16:56
  „Múltkor írta valaki,hogy úgy lehet ellenük tüntetni,hogy senki sem megy a fürdőbe.

  Én nem megyek,tuti!!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járások: időt és tájékoztatást kérnek a polgármesterek

"Mindennapi szélmalomharc megvitatásáról" beszélt Herold Ádám péri polgármester, aki kezdeményezője… Tovább olvasom