Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A győri egyetem megkapja a kekszgyár területét

Befejeződött a Széchenyi-egyetem igazgatási épületének energetikai korszerűsítése. Hivatalossá vált az is, hogy a volt kekszgyár területét megkapja az intézmény.
 
 
Korábban írtunk arról, hogy mintegy háromezer négyzetméteren teszik energiahatékonnyá és újszerűvé a győri Széchenyiegyetem igazgatási épületét.  A 374 millió 581 ezer 138 forintos uniós és állami beruházás befejezése alkalmából tartottak tegnap sajtótájékoztatót az épületben.

Az elmúlt hónapok során szigetelték az épület homlokzatát és lapos tetejét; kicseréltek 163 ablakot; az épületgépészeti felújításon belül pedig szabályozhatóvá tették a fűtési rendszert, 208 radiátorra szereltek termosztatikus szelepet. Korszerűsítették az épületvillamossági rendszert, az igazgatási épületre felkerült 192 napelem. Kara Ákos államtitkár elmondta,  az  energetikai korszerűsítésre az elmúlt tíz évben majdnem kétmilliárd forint jutott, a fejlesztések a következő ciklusban pedig folytatódhatnak. A cél, hogy a Széchenyi  a harmadik legnagyobb vidéki felsőoktatási intézménnyé váljon. A munka az E épületen folytatódik.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly áprilisi győri látogatásakor megírtuk, hogy az egyetem új technológiai parkja a volt kekszgyár területén épülhet fel.  Simon Róbert Balázs, térségünk másik országgyűlési képviselője tegnap már konkrétummal szolgált: „Szerdán megszületett a döntés, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a területet napokon belül megvásárolja, amelyet aztán heteken belül ingyen továbbad az egyetemnek."  Dr. Földesi Péter rektor hozzátette,  a tervezés szakasza  ezután jön, de az biztos, hogy  „a technológiai park újabb erős kapocs  az ipar, a gazdaság és az egyetem között".

Kara Ákos végezetül megköszönte a segítséget Szekeres Tamásnak és Földesi Péternek, a volt és a jelenlegi rektornak, illetve elhangzott, hogy Filep Bálint kancellár munkája nélkül sem valósulhattak volna meg a fenti fejlesztések.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doni megemlékezés a győri bencés templomban - fotók

Doni megemlékezés a győri bencés templomban - fotók
Tovább olvasom