Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A győri cég szállíthatja a bicikliket a postának

Győr–Budapest - A győri Cronopont kft. leszállíthatja a Magyar Postának a sok vitát kiváltott postásbicikliket. Az állami cég elkésett a beadványával.
A Közbeszerzési Döntőbizottság érdemben nem vizsgálhatta a Magyar Posta jogorvoslati kérelmét – amelyben a Cronopont Kft. szerződésszegésének kimondását indítványozta – a postai kerékpár-beszerzési ügyben, mivel az két hónappal elkésett – közölte a bizottság tegnap. Ismert, a posta nemzetközi közbeszerzési eljárás keretében 4800 kerékpárt, további opciót, illetve öt évre szervizszolgáltatást vásárolt mintegy 1,1 milliárd forint értékben. Az ügyletet számos bírálat érte, mert sokan drágának találták a bicikliket.

A döntőbizottság tájékoztatása szerint keresetében a posta szerződésszegésnek minősítette, hogy a kerékpárszállításra szóló megrendelést elnyerő Cronopont Kft. a pályázatában foglaltakhoz képest megváltoztatta a kerékpárok gyártásának helyszínét. A testület megállapítása szerint azonban a posta nem a beadványa szerinti időpontban – május 12-én – szerzett tudomást erről, hanem még márciusban, így a kereset beadásának idején már letelt a törvényben megszabott 15 napos határidő, amely a „szerződésszegés tudomásra jutásának" időpontjától rendelkezésre áll az eljárás kezdeményezésére.
Lapunk megkereste Tóth Lászlót, a kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: a döntés azt jelenti, hogy a megkötött szerződés érvényes. Hozzátette ugyanakkor: a teljesítési határidők módosítása szükséges, mert eredetileg június 30-ig kellett volna leszállítani az első adag – mintegy 2700 darab – biciklit, amelyet azonban nem tudtak megtenni, miután a posta kérte a gyártás felfüggesztését. Emiatt a két cég egyeztetni fog az ügyben. Tóth László kérdésünkre jogilag értelmezhetetlennek nevezte a posta szóvivőjének keddi közlését, amely szerint ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesznek a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpártender ügyében.

Olvasóink írták

  • 1. Prestige 2008. július 03. 08:10
    „Ezek a közbeszerzési eljárások - sok esetben tapasztalhattuk - rengeteg visszaélésre adnak lehetőséget.
    Ha már ennyire nyilvános és "köz" az ügy , miért nem lehet például leültetni a pályázókat egy TV/rádió stúdióban, ott aztán - a közönség előtt - lehetne érvelni, csatázni, állítani, cáfolni, etc..... (?)
    Akit pedig érdekel a dolog, megnézhetné/meghallgathatná.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla őrzi a bajtársak emlékét

Győr - A mentést hivatásuknak tekintő, elhunyt bajtársaiknak állítottak emléket a győri… Tovább olvasom