Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > A győri Bogi az Eurovízió 2013 első elődöntőjében - fotók

A győri Bogi az Eurovízió 2013 első elődöntőjében - fotók

A 16 éves Dallos Nyers Boglárka Tükörkép című számával szerepelt szombaton az elődöntőben.

Szükösdi Judit - 2013.01.31. 22:35
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A zsűri döntése alapján Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, a tévénézők szavazatai alapján Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor, valamint Palcsó Tamás jutott tovább a szombati első elődöntőből a középdöntőkbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban.

A két fiatal tehetség, Agárdi Szilvi és Pál Dénes előadásában a Szíveddel láss (szerzők: Szabó Zé és Molnár Tamás) című érzelmes és megható dal 48 pontot kapott az öttagú zsűritől, csak eggyel kevesebb jutott az egyik legnépszerűbb magyar énekesnőnek, Keresztes Ildikónak, aki a Nem akarok többé játszani című dalt, Köteles Leander, Deutsch Gábor és Tisza Gergely szerzeményét énekelte. Szintén a zsűri juttatta tovább (45 ponttal) Rácz Gergőt és a Csak állj mellém című dalt, amelyet az előadó és Geszti Péter jegyez; Rácz Gergő a V.I.P. együttes tagjaként 1997-ben a 12. helyen végzett a dublini Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített első elődöntő további hét dalából a tévénézők sms-szavazataival Baricz Gergő és a Húz című dal (a szerző előadásában), a tavalyi magyar versenyen döntőbe került Gyurcsík Tibortól az Örök harc (szerzők: Vödrös Márton, Molnár Tamás, Horváth György és Geszti Péter), illetve a Palcsó Tamástól elhangzott Ezt látnod kell (Palcsó Tamás, Tabár István) jutott tovább a középdöntőkbe, amelyet február 23-24-én rendeznek. Ide kerül a február 9-i második, illetve a február 16-i harmadik elődöntőből is hat-hat dal. A Dal március 2-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a tavalyi bakui versenyen indult Compact Disco frontembere, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető tevékenykedik.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 244 dalt neveztek, közülük előbb 75-öt választott ki a zsűri, amely 30-asra szűkítette a mezőnyt.

Korábban írtuk:

Görbicz Anita is szurkol Boginak

Tavaly még a tévében figyelte az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti elődöntőjét a győri Dallos Nyers Boglárka,  idén már ő is színpadra lép. A felkészülés gőzerővel tart a szombati élő showra, Bogit egy budapesti próba után sikerült elérnünk.

Görbicz Anita is szurkol Boginak

A győri Audi-ETO csapatkapitánya ismeri Dallos Nyers Boglárkát, de ami ennél is fontosabb: szerinte fantasztikus hangja van a 16 éves lánynak. - Többször hallottam Bogi dalait, nagyon tehetséges. Bízom benne, hogy továbbjut, szurkolni fogok neki, mindenképpen követem majd a műsort - mondta a kisalfold.hu-nak Görbicz Anita.
– Nagyon jól haladunk, úgy érzem, minden összeállt. A győri színház koreográfusa, Fekete Miklós dolgozik a produkción. Összesen hatan leszünk színpadon a táncosokkal, vokalistákkal együtt - kezdte lelkesen a 16 éves énekes, aki kisgyerekként maga is táncolt Miklós csapatában.

De hogyan is indult a fiatal lány zenei karrierje? Bogi tavaly egy győri hegedűművésszel, Tóth Tamással feldolgozta Heincz Gábor Learning to let go című dalát, ami felkerült a legnépszerűbb videómegosztó portálra. Bognár Tibor zenei menedzser így figyelt fel a lányra. Azóta már megszületett egy saját szám, a Mesehős, amihez videóklipp is készült, az ország pedig lassan megismeri a révais diák nevét.

– Amikor megtudtam, hogy a Tükörkép című dallal ott leszek a legjobb harminc között az Eurovízió elődöntőjében, éppen földrajzórán ültem. Anyukám írt sms-t, hogy bekerültem. Először nem is értettem, hogy hova, mi történt... Amint felfogtam, persze nagy volt az ujjongás. Az iskolában a tanárok megértőek, mindenben támogatnak, csakúgy mint a családom.


– A Tükörkép nem kifejezetten a versenyre íródott: egy mozifilm, az Indián betétdala. Arról szól, történhet bármi rossz, nem adhatjuk fel, az álmainkat akkor is meg kell valósítani - folytatta Bogi. - Sok visszajelzést kaptunk, hogy nagyon jól sikerült a dal, ezért döntöttünk úgy, benevezzük a versenyre. A zenéjét Kovacsics Ádám szerezte, a szöveget Bata Adrienn írta.  A filmet, amit P. Szabó István rendezett, tavasszal mutatják be. Egy feltörekvő tinilányt játszom benne, aki énekes szeretne lenni.

A győri Bogi az Eurovízió nemzeti elődöntőjében.

Bogi elmondta, már most izgul a szombati élő adás miatt, mert ekkora színpadon még soha nem lépett fel. Ráadásul nagyon erősnek tartja a mezőnyt. – Hihetetlen, hogy például az X-faktor egyik mentorával is versenyzem majd. De úgy gondolom, egyáltalán nem indulok hátrányból. A cél a minőségi produkció, fontos, hogy a dalon legyen a hangsúly, hiszen ez a megmérettetés arról szól.

– Nem titok, számítok a győriek támogató szavazataira, hiszen három dalt a közönség juttathat tovább szombaton. Ugyanakkor bármi történik is, biztosan nem leszek csalódott az eredmény miatt: a műsor nagy lehetőség számomra - zárta Bogi.

Bogi mellett a megyei kötődésű Polyák Lilla – Valami más, Brasch Bence – Túl egyszerű és Cserpes Laura - Élj pont úgy című dalával érintett a versenyben. Igaz, ők nem ezen a hétvégén lépnek fel.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 15 hozzászólás
Moderálásra küldöm 15. Hyppolit 2013.02.03. 19:32

Bár nem láttam, a megmérettetés megvolt. Ne hibáztassák a diáklányt, a "háttér-menedzsment"- nek volna szüksége tisztánlátásra, és leszállni a földre. Vagy valaki berobban, vagy már az elején elrontja, hogy valaha is berobbanhasson.
12. balinkusz! Nagyon tetszik az álláspontod! Csak eszembe jutott, hogy pl. a KISS első koncertjén - állítólag- 5 (öt!) fizetővendég volt. A többi rajtuk múlt.

Moderálásra küldöm 14. xverax 2013.02.03. 10:45

nem sikerült.... :D befizettetni vele a nevezési díj ráeső részét.
mehet tanulni és majd dolgozni utána.....

Moderálásra küldöm 13. bert102 2013.02.02. 22:20

A hangja szuper, a dal amit előadott egy nulla! Kár érte...

Moderálásra küldöm 12. balinkusz 2013.02.02. 20:58

Színvonaltalan 10 perc volt, amit láttam belőle. Nem néztem a tehets?gtelenkutat?kat, de ez is hasonló. Ráadásul play back. Inkább szívből zenélek tartalmas rock zenét 50 embernek egy klubban, mint ilyen agymosás.

Moderálásra küldöm 11. xverax 2013.02.02. 09:05

drKotász!
semmi baj a dalfesztivállal, lehet nevezni csak a részvételi díjat
azoktól szedjék be akik részt akarnak venni rajta.
szerintem geszti egy dalhoz sem adná a nevét, nemhogy négyhez :D
legyen önköltséges. indulni akarsz, akkor nevezz és ha nyersz
visszakapod a nevezési díjat !!! szerintem nem lenne érdeklődő :D

Moderálásra küldöm 10. drKotász 2013.02.01. 19:53

Teljesen felesleges ez az egész bohóckodás. A kis csajnak meg totál gyerek hangja van, a zene meg egyszerűen katasztrófa. Majd megint a húszon valahányadikak leszünk azt majd jöhetnek a liberális rettegők hogy mennyire nem szeretik Magyarországot külföldön. Azzal a tavalyi koton diszkóval is volt valami riport miután beégtek, hát persze hogy ők is az országot hibáztatták.

"Portugália után Görögország, Ciprus és Lengyelország is lemondta a részvételét a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon."
120 000 euró a részvételi díj!!!!!!!!! Minek költünk ilyenekre???????

Moderálásra küldöm 9. Hyppolit 2013.02.01. 19:40

Meghallgattam... Húúhh! Harmatgyenge dal, jellegtelen hangszerelés, dinamikátlan ének, eltűnt szóvégi mássalhangzók, zavaros kiejtésű s és sz betűk, bizonytalan dallamvezetés. Szerintem nagyon gáz, továbbra is énektanár-logopédus kettőst látnék megoldásnak. Arról nem is beszélve, hogy a dalok versenyére minek táncosok? Figyelemelterelés?
5. Batistuta! Szerintem "pályán" vagy a témában. Tény, hogy az átlag magyar fesztivál-recept: 1. Megvan a fix, akivel meg kellene nyeretni 2. Szedd össze a fellépő sleppet, a tölteléket, akik majd lassanként kiesnek 3. Beférhet pár túlszponzorált tuti kieső, aki örül, hogy legalább "feltűnik" a képernyőn 4. A zsűri ismeri a mezőnyt!! 5. A "meglepetés"-győztest nyomni kell, mert hú de szerény, hú de megérdemelte...6. A lufi eldurran, a történet nyomtalanul eltűnik, és indul egy újabb mókusvakítás.

Moderálásra küldöm 8. Tibz 2013.02.01. 19:14

Szerintem ők voltak eddig a legjobbak (de komolyan):
http://www.youtube.com/watch?v=gAh9NRGNhUU

Moderálásra küldöm 7. Tündenéne 2013.02.01. 13:50

5. Batistuta 2013.02.01. 13:26

Az andorrai punk csapat tényleg tökjó volt!!!

Moderálásra küldöm 6. Tündenéne 2013.02.01. 13:48

"videóklipp"???
talán "videoklip".


15 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...