Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

A Győri Balett ősbemutatóra, a nemzeti színház színműre és musicalre készül

A Győri Balett a Zorba, a görög című produkció ősbemutatóját viszi színpadra, a Győri Nemzeti Színház pedig klasszikus és kortárs darabokat, prózai és zenés színpadi műveket mutat be az új évadban.

Kiss János balettigazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a Zorba-produkció koreográfusa, Harangozó Gyula Mikis Theodorakis műveire készített tánckompozíciót. A műsor összeállításakor gondoltak a legfiatalabb színházlátogatókra is, számukra az Óz, a nagy varázsló című klasszikus mű táncos változatát adják elő Velekei László koreográfus rendezésében a szeptemberben induló szezonban.

Forgács Péter, a színház megbízott igazgatója arról szólt, hogy a Vörös Pimpernel című Broadway-musicalt Molnár László rendezésében a Győri Nyár elnevezésű kulturális rendezvénysorozathoz kapcsolódóan június 18-án előbemutatóként viszik színpadra a kőszínházban. Bízik benne, hogy a látványos zenés produkció visszacsalogatja a nézőket, a színháztól ugyanis 2000 bérletes pártolt el - jegyezte meg.

Az új szezonban a nagyszínpadon bemutatják egyebek között Szomory Dezső Györgyike, drága gyermek című színművét Ács János rendezésében és Háy János Gézagyerek című drámáját. Az operakedvelőknek a Carmennel, a könnyű műfaj szerelmeseinek az Aranycsapat című Fenyő Miklós-musicallel kedveskednek. Utóbbiban a zeneszerző Fenyő Miklós színészként is közreműködik. A Pletyka című bohózatot, Neil Simon darabját Balázs Péter rendezi - sorolta Forgács Péter.

A kisszínpadon színre viszik a Hajmeresztő című bűnügyi komédiát, Paul Pörtner művét Görög László rendezésében, valamint Örkény István Tótékját Funtek Frigyes rendezésében. Lesz ősbemutató a kisszínpadon is: az Al Addin című színmű.

Repertoáron marad a Mária evangéliuma, A tizedes meg a többiek, a Portugál, az Equus című Peter Shaffer-dráma és az Árvácska.

A győri teátrum megbízott vezetője, Forgács Péter ezúttal ismét megerősítette: pályázik az igazgatói pozícióért. Az igazgatói pályázatot március 25-én írta ki a megyeszékhely közgyűlése. A megbízott igazgatói tisztséget egyébként most másodszor vállalta el a Győri Nemzeti Színházban: először 2007 februárjában kérték fel, akkor Korcsmáros Györgyöt váltotta. Igazgatósága idején telt házakkal játszottak - idézte fel. Az akkor kiírt pályázaton azonban nem ő, hanem Nagy Viktor nyert. Nagy Viktor igazgatói megbízatását idén február 28-i hatállyal vonta vissza a közgyűlés, mivel a városvezetés és az igazgató nem tudott konszenzusra jutni műsorpolitikai kérdésekben.

Olvasóink írták

 • 3. Lendvai_Ildi_néni 2011. április 29. 16:22
  „nagy ám a zisten állatkerje és alacsony a kerítés is, úgyhogy biztosan akad még állástalan barátja (talpnyalója) a mi dicső vezérünknek. meggyőzik majd a városházi "szakértőket", hogy a nagyviktor sajnos egy kicsit tévedés lett, de most aztán itt van ám az igazi tuti haver. csinál ám az olyan színházat, hogy a terhes anyák a lépcsőn fognak szülni, csak láthassák.”
 • 2. artie75 2011. április 29. 14:52
  „Bízzatok benne, kedves levendula, hogy a pályázaton nem sikerül olyan, eléggé narancssárga dilettánst találni, mint az előző pályázatkor, mert akkor 12-13-ra megspórolhatjátok a bérlet árát.”
 • 1. levendula27 2011. április 28. 21:47
  „Sok éve van bérletünk, a 2010-2011-es évadra már nem akartuk megújítani, az utolsó napon mégis úgy döntöttünk, hogy még ezt az egy évadot megvárjuk. Ha nem történt volna változás, a következő évadra már biztosan nem váltottunk volna bérletet, annak ellenére, hogy nagy tisztelői vagyunk a szinház művészeinek.
  Nagyon örülönk, hogy ismét Forgács Pétert a megbízott igazgató, személye garancia, hogy a szinház újra a hosszú éveken át megszokot szinvonalat nyújtsa. Ennek köszönhetően 2011-2012-re is megváltjuk a bérletet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küldjön képeket majálisról, falunapról!

A hétvégén sok településen rendeznek majálist, falunapot. Ossza meg fotóit a kisalfold.hu-n… Tovább olvasom