Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A Győri Balett New Yorkba készül

New York-i vendégjátékkal kezdi az új évet a Győri Balett. A társulat a kelet-európai kommunizmus bukásának 20. évfordulója alkalmából rendezett összművészeti fesztiválon lép fel egyedüli táncegyüttesként Közép-Kelet-Európából.

Mint azt Kiss János igazgató az MTI-nek hétfőn elmondta, Igor Stravinszky-esttel vendégszerepelnek a New York-i Joyce Színházban január 26. és 31. között a győri táncosok. Összesen nyolc előadást tartanak a Petruska és a Tavaszi áldozat című táncjátékból. Két nap különösen nehéznek ígérkezik, amikor két-két alkalommal is színpadra lépnek a produkcióval - jegyezte meg a társulat vezetője.

A Performing Revolution in Central and Eastern Europe című összművészeti fesztivál különböző műfajú előadások, kiállítások, filmvetítések, felolvasóestek és szimpóziumok segítségével mutatja be, hogyan járultak hozzá az előadóművészetek a kelet-európai rendszerváltáshoz. Novemberben, az öt hónapos fesztivált megnyitó underground zenei hétvégén a Kontroll Csoport is fellépett New Yorkban.

A Győri Balett táncosai január 22-én indulnak a tengeren túlra és február 1-jén érkeznek haza. A díszletek és a jelmezek viszont már meg is érkeztek New Yorkba, az előadáshoz nélkülözhetetlen kellékeket kamion szállította Hamburgig, s onnan hajózták át a rakományt az Egyesült Államokba.

A Győri Balett egyébként nem először fordul meg a Joyce Színházban. Nyolc évvel ezelőtt kapták az első meghívást a színház szervezőbizottságától. A Purim, avagy a sorsvetés című produkciójukkal akkor kivételes sikert arattak az amerikai közönség előtt.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2010. január 08. 11:28
    „Ez egy kis táncos szinház a Soho negyedben. Adományokbol van, tehát nem profit. Az USA kevest költ müvészetre, inkáb a háborura. Béke és a demokrácia nem a fán terem.

    http://www.joyce.org/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hollywoodi előadás a győri nemzetiben

Legyünk őszinték önmagunkhoz (úgysem leszünk!), szükségünk van a közhelyekre. Otthon, a munkában, a… Tovább olvasom