Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A győri az ország egyik legjobb vize

Győr - A víz világnapján egyedülálló kiállítással lepte meg a győrieket a Pannon-Víz zrt. a megyeháza aulájában. A világnapra kiírt rajzpályázat díjait is kiosztották, ám a zene, a szó és a látnivaló ezúttal a víznek, s az azt tisztelőknek szólt.
Tőke László, a Pannon-Víz zrt. vezérigazgatója köszöntőjében stílszerűen Zoránt hívta segítségül, mit is ér egy pohár víz? A dalszöveg úgy mondja, „ahhoz sivatag kell..." Az igazgató emlékeztetett rá, hogy szerencsére ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy egy pohár víz életmentő legyen, de a tikkasztó, nyári melegben nagyon is jól tudjuk, mit ér.

A Víz Világnapján elhangzott, igaz, hogy Földünk hetven százalékát víz borítja, de ennek csupán csekély része alkalmas emberi fogyasztásra, így tisztában kell vele lennünk, hogy a jó minőségű ivóvíz – közte a győri is – hatalmas érték. Az UNICEF becslése szerint naponta ötezer gyermek hal meg a fertőzött víz miatt, így talán sokan nem is gondolnak arra, hogy igazi nemzeti kincsünk a frissítő ivóvíz.

A mosonszentmiklósi ötödikes Gerics Dominika tavaly első, idén harmadik helyezett lett, – rajzából karácsonyi képeslap készült. Fotók: Harcsás J.

Megyénkből ötszázötven diák gondolta tovább a Zorán dal kérdését: egy pohár víz mit ér? Ez volt ugyanis annak a rajzpályázatnak a címe, amelyet a vendéglátó cég meghirdetett, s amelynek eredményhirdetését sokan várták. A díjkiosztást követően különleges kiállításra hívta fel a figyelmet Tőke László, – Harcsás László aranykoszorús mester falikútjaira. Az alkotó köszönetet mondott a Pannon-Víznek a figyelemért, s azért a tényért, hogy tudja, a lehető legjobb helyre került az ország egyedülálló falikút-gyűjteménye, s a fürdőtörténet egy-egy igazán különlegesnek számító darabja. A cég nemcsak gondozza, remélhetőleg több helyen kiállítja a kollekciót, de már keresi állandó, mindenkinek élményt kínáló helyét is.

Fotók: Harcsás Judit

Olvasóink írták

 • 6. lolita 2009. március 26. 14:29
  „En igen is szeretem a vizet marpedig naponta iszom Becsben ,es az egyetlen ami elveszi szomjamat nempedig az edesitett üditök amit ritkan kivanok meg!Sajnos manapsag a vizet sem tudjuk ertekelni pedig ennel jobb nincs!”
 • 5. pmfc 2009. március 22. 23:48
  „Lehet hogy jó a minősége a víznek, de pl. a Marcalvárosban olyan hányás íze van, hogy én abból nem kérek.

  Uh. ha arra járok én is kénytelen vagyok sört inni. Afene. :)”
 • 4. Bokk 2009. március 22. 17:03
  „A cikkből nem derül ki, hogy mire alapoz a cím, miszerint a győri az ország egyik legjobb vize.”
 • 3. Muaddib 2009. március 22. 12:27
  „No de kiiszik vizet! Mikor van Sör is!
  A víz íztelen és ,,nehéz" is!”
 • 2. Primax 2009. március 21. 19:30
  „VJack #1-nek !
  Az ivóvíz nem attól "jó" , hogy nem csinál vízkövet.
  Ennyi erővel ihatnánk akár desztillált vizet is.
  Ittál már vizet Egerben, vagy Nyíregyházán ?
  Vízkő ellen pedig : vízkőoldó.”
 • 1. VJack 2009. március 21. 15:51
  „Képzelem, milyen lehet a többi. Két hét alatt teljesen vízköves lesz Győrben egy új zuhanyrózsa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kódolt volt a recepthamisítók lebukása

Győr-Moson-Sopron - A gyógyszerészek szinte mindig ellenőrzik a nagy értékű pirulák vényeit, így szinte törvényszerű volt, hogy a recepthamisítók lebuktak. Tovább olvasom