Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A győri antológiások kiadót keresnek

Győr - Jó ideje felvették a versenyt a nettel, a televízióval és a különféle technikákkal. Csáky Anna költő, a Győri antológia szerkesztője úgy véli, a magunkból kiírt szép szavakra, jó írásokra soha ekkora szükség nem volt, mint manapság. Az alkotó munka nemcsak sikerélmény, önmagunk megismeréséhez is jó mankó lehet.

A Galgóczi-könyvtár Európa Klubjában (Sport u. 11.) jönnek össze a tagok rendszerint, hétfőn pedig a Szerencseklub vendégei voltak saját verseikkel, szerzeményeikkel. Az antológiások az irodalom, a szép szó elkötelezettjei – s egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

A közönség szívébe lopták magukat már több könyvszalonban, ahol színvonalas könyvbemutatóikkal bizonyították: évről évre nemcsak a győriekről – a győrieknek írnak.

– Tavaszváró programunkat a múzeum munkatársaival együtt szerveztük, örömmel készültünk egy kis zenével, szépprózával, versekkel – sorolta Csáky Anna, az irodalmi kör szervezője. – Boldogság, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk, s ez egyben azt is jelenti, hogy van keresnivalónk ebben a műfajban, a Győri antológiát szívesen veszik kézbe az olvasók. A jó szóra hiszem, hogy mindig szükség lesz, talán ezért is jönnek ennyien közénk.

Sokszínű világlátás és stílus jellemzi az antológiakör tagjait, akik készülnek a költészet napjára, de nyugdíjasklubok, közösségek meghívásának is szívesen tesznek eleget. Meglepetésként több szerző személyesen tolmácsolja műveit, hiszen az olvasókkal való találkozást semmi nem pótolhatja.

– Készül a kilencedik Győri antológia, egy jó kiadót keresünk, egyelőre nagy gond, hogy mindent magunk finanszírozunk – folytatta Csáky Anna. – Minden építő kritikát, észrevételt és segítséget szívesen fogadunk. Azokat is várjuk, akik nem írnak, de szeretik az irodalmat és szívesen részt vennének az összejöveteleinken, rendezvényeinken.

Olvasóink írták

  • 1. aTibi 2009. február 26. 19:14
    „Egy fillért sem adnék nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr-Moson-Sopron megyei középiskolák a legjobbak között

Győr-Moson-Sopron - Az elmúlt öt év felvételi arányai alapján összegyűjtötték a hazai középiskolák… Tovább olvasom