Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A győri állatbarátok mentették meg - Bence kutya újra jár!

Jó hírt kaptunk Bencéről, a lebénult, kerekes kocsis kiskutyáról. A négy év körüli tacskófiú, akit gazdái tavaly télen hagytak magára és a győri állatbarátok mentettek meg, újra jár!

Egy győri gyár portáján találtak Bencére, így került a győri állatmenhelyre. Hamar kiderült, hogy a tacskó súlyos beteg. Porckorongsérve van és csak a műtét mentheti meg. A menhelyet fenntartó Emberek az Állatokért Alapítvány, a szervezet dolgozói, önkéntesei, valamint az első szóra felsorakozó győri állatbarátok hamar szívükbe zárták az árvát. Az összefogásnak hála Bencét megoperálták és egy kerekes kocsit is készíttettek számára, amivel idővel megtanult mozogni.

Bence élvezi a szabadságot, ami számára elsősorban azt jelenti, hogy önállóan tud végre járni.
Bence élvezi a szabadságot, ami számára elsősorban azt jelenti, hogy önállóan tud végre járni.

Ahogy teltek a napok, a kutya egyre bátrabban és élénkebben gurult, tolatott, kanyarodott. Erőt adott neki, hogy szeretik és hisznek benne.
Később is hallottunk Bencéről, Németországba került. Örökbe fogadó gazdái egy szintén mozgásproblémákkal küzdő kutyus mellé vették magukhoz. A gondoskodás és a Győrben megkezdett fizioterapeuta-foglalkozások folytatása meghozta az eredményt: egy nap megmozdította a hátsó lábait.

A januári felvételen Marika és Bence, akkor még a kiskocsival. Fotó: M. M.
A januári felvételen Marika és Bence, akkor még a kiskocsival. Fotó: M. M.

Nagy Péter, a győri menhely vezetője most ismét jó hírrel lepett meg bennünket. Bence családja felvette a kapcsolatot Rendes Marikával, aki önkéntes segítőként az első, legnehezebb napokban a tacskó mellett volt. Egy fotót küldtek neki, amelyen Bence eszköz és segítség nélkül jár.

– Jó ideje nem hallottam Bencéről, hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor megkerestek az örökbefogadók – mondta a Kisalföldnek Marika elérzékenyülve. – Nagyon a szívemhez nőtt ez a kiskutya. Nehéz volt elengedni. De szinte naponta tesznek fel a Facebookra új fotókat, videókat, így láthatom, hogy jó helye van, boldog és szépen fejlődik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltóverseny Győrújbaráton - fotók

A Győr környéki önkéntés tűzoltó egyesületek részére Győrújbaráton rendeztek versenyt a hétvégén. Tovább olvasom