Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A Gyógyítóház színe is számít?

˝Csak már épüljön is a Gyógyítóház!˝ – mondta a régi iskola helyén földmunkát végző gépkezelőnek a gyermekével arra járó téti. A járóbeteg-központ idén itt készülhet el.

A helybeliek már várják és biztató jelnek tekintik, hogy befejeződött a bontás.

A téti képviselő-testület minap tartott közmeghallgatásán arról beszélt az egyik felszólaló, hogy neki és ismerőseinek se tetszik a Gyógyítóház sötétbarnára tervezett külseje. A válaszokból kiderült, másoknak tetszik, és Szabó Ferenc polgármester elmondta: nem külső festésről van szó, téglaburkolata lesz az épületnek. Ő kért a tervezőktől olyan megoldást, amely tartós, biztosítja, hogy több évtizedig ne kelljen költeni az épület külső karbantartására. Pénzt inkább műszerezettségének folyamatos megújítására akarnak kiadni, akkor tudják a szakszemélyzetet a rendelőkben megtartani. Emellett fontos szempont volt a tervezésnél a természetes anyagok, a megújuló energiaforrások használata. Ez is a tégla mellett szól.

Végeztek a bontással: Az okmányirodával és a kistérségi központtal szemközti részen lesz a szakrendelő épületegyüttese, így meghatározhatja a szépülő városközpont egyelőre falusias arculatát.
Végeztek a bontással: Az okmányirodával és a kistérségi központtal szemközti részen lesz a szakrendelő épületegyüttese, így meghatározhatja a szépülő városközpont egyelőre falusias arculatát.

Amiatt is aggódik néhány téti, hogy fizetni kell majd a szakrendelésért. Wawrzsák Zsolt, a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azonban elmagyarázta: éppúgy ingyenes lesz az ellátás ˝SZTK-jelleggel˝, mint ahogy most is az, ha Győrbe mennek járóbeteg-rendelésre a helyiek. Csak ezután nem kell utazniuk. Az is a lakosok megnyugtatása végett hangzott el, hogy a városnak se jelent kiadást a szakellátás, azt az egészségpénztár fedezi majd. Viszont bevétele lehet abból a Gyógyítóházat működtető kft.-nek – amelynek többségi tulajdonosa Tét, kisebb részben a környező 18 település –, hogy bérleti díjért ad helyiséget gyógyszertárnak, egészségügyi eszközök üzletének, büfének és magánrendelést működtetni akaró orvosoknak.

– Ne csak máshonnan ˝kiselejtezett˝ orvosok kerüljenek ide – szólt a felszólaló másik kérése. Az ügyvezető azonban arról tájékoztatta, hogy számos orvos, ápoló érdeklődött náluk, mert szívesen dolgoznának Téten. Ezért biztos benne, hogy nem lesz gond a szakszemélyzet biztosítása.˝

Hermann Judit projektkoordinátor arra kérte a közmeghallgatáson megjelenteket: támogassák a 900 milliós beruházást, hiszen az épületegyüttes meghatározza majd a formálódó, fokozatosan szépülő, ma még falusias városközpont képét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntethető a külföldi gyorshajtó?

A külföldi gyorshajtót csak akkor tudja megbüntetni a rendőrség, ha megállítja. Tovább olvasom