Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A gyógyír testnek, elmének és léleknek: meditáció Győrben

A meditáció több szempontból is jótékonyan hat ránk. Először is fizikailag lazít el, majd örömteli, boldog állapotba juttat, amelyben túllépünk a világi gondjainkon.

Az utóbbi években a nyugaton élő emberek figyelme – egy teljesebb élet reményében – olyan utak, módszerek megtalálása felé fordult, amelyek a lélek szintjén eredményeznek gyógyulást.

Keleten évezredes múltra tekint vissza egy olyan hagyomány, látásmód, amelyet a Nyugat csak most kezd felfedezni: a kapcsolatot a test, az elme és a lélek között.

Napjainkban az orvosi kutatások összefüggéseket tártak fel bizonyos betegségek, valamint az elménk és az érzelmeink állapota között. Tudjuk, hogy a mentális feszültség, a negatív érzések csökkentik az ellenálló képességünket.

Ilyenkor az immunrendszerünk kevésbé hatékony, és fogékonyabbá válunk a betegségekre. A tudomány bizonyos szív-emésztési-légzési problémákat, a migrénes fejfájást a belső feszültséggel, a stresszel hozza összefüggésbe.


Meditáció Győrben
Meditáció Győrben


Ezért hasznos tudnunk: a rendszeres, hosszabb ideig tartó meditáció csökkenti a feszültségeinket és a stressz hatását.

Ha megtanuljuk a meditáció technikáját, olyan gyógyírra, belső erőre találunk, amelyet az életünk különböző területein, bárhol és bármikor használhatunk. Biztonságos, hatékony, mi több: semmibe sem kerül.

A meditáció több szempontból is jótékonyan hat ránk. Először is fizikailag lazít el, majd örömteli, boldog állapotba juttat, amelyben túllépünk a világi gondjainkon. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a meditációban, ebben az ellazult állapotban az agyhullámaink frekvenciája 4-10 Hz között mozog. Ilyenkor a béke és teljes oldottság érzése tölt el bennünket.

A meditációból visszatérve magunkkal hozzuk annak harmóniáját és energiáit. Bár a gondjaink nem tűnnek el, de hatásuk gyöngül, és a meditáció során megszerzett magasabb szintű tudatosság új látásmóddal segíti az életvezetésünket.

Ebben az állapotban a fájdalmak kevésbé érintenek meg bennünket, mert segítséget találunk a benső erőben, és egy erős mentőkötélbe kapaszkodunk. Gyakorlással szabaddá válik bejárásunk a benső tudatosság birodalmába, és ezzel a támogatással már tiszta fejjel fogunk hozzá a feladataink elvégzéséhez, és megtaláljuk a problémáink megoldását.

Ésszerűbb döntéseket hozunk, mert magasabb nézőpontból látjuk az életet. A külvilág nyomása enyhül. A harmonikus, békés állapotunk megnyugtatja az elménket, és ettől ellazul a testünk. Így csökkenti a bensőbe fordulásunk a stresszel összefüggő betegségek kialakulásának még az esélyét is.

Ha kisebb bennünk a feszültség, az környezetünkre is kedvezően hat. A meditációból hozott béke, boldogság nyugodtabbá teszi az életünket. Kevésbé heveskedünk, vitatkozunk másokkal. Megfontoltabban, tárgyilagosabban, higgadtabban tudunk figyelni az embertársainkra, a környezetünkre. Ebben a folyamatban fokozatosan békésebbé, erőszaknélkülivé válunk.

A meditáció növeli a koncentráló képességünket, így a mindennapi életben is segítségünkre van. Rendszeres gyakorlással az ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a figyelmünket. Kívánságunk szerint bármire összpontosíthatunk: a tanulmányainkra, a munkánkra, valamilyen sportra, művészeti tevékenységre vagy akármilyen feladat megoldására.

Megtanuljuk, hogy egyszerre csak egyetlen dolognak adjuk oda a teljes figyelmünket. Az összpontosítás átsegít minden általunk választott feladaton. A sikereinket a kitartásunknak és az összeszedett figyelmünknek köszönhetjük.

Ez a képességünk a folyamatos gyakorlással állandóan fejlődik. Így a meditáció fizikai és mentális jótéteményei mellett sikeresebbek leszünk az életben, és lényegesen javulni fognak a világi körülményeink.

A meditáció további előnye, hogy a látásmódunk megváltozik. Ráébredünk: a létezésünk célja több a fizikai világban a túlélésért folytatott küzdelemnél. A korábban zavaró események, gondok egyre kevésbé hatnak ránk. Megértjük az események, történések összefüggéseit, és felismerjük az élet magasabb rendű értékeit.

A meditáció a tudatosság magasabb szintjére emel bennünket, így már teljesen új szemszögből, világosabban látjuk az életünket. Ráismerünk a fájdalmaink gyökerére, és ezzel megkezdődhet a problémáink felszámolása.

Sokszor nem vagyunk tisztában a viselkedésünk, az érzelmi megnyilvánulásunk okaival. Ezeket a meditáció segítségével magasabb nézőpontból ismerhetjük meg, láthatjuk át. Rácsodálkozunk és felismerjük: mit szükséges az életünkben átalakítanunk.

A meditációban a fizikai testünk és elménk nyugalmán kívül elérhetjük lelkünk békéjét is. Mégpedig azon kérdés megválaszolásával: Kik is vagyunk valójában? Mi történik, amikor a fizikai létezésünk véget ér? A választ akkor tudjuk meg, ha egyedül vagyunk, mély csendbe burkolózunk, és belemerülünk a figyelemmel végzett imába, vagyis a meditációba.

A meditáció a mélyebb önmagunkkal és a magasztos Erővel való összekapcsolódás módszere. Gyakorlásával túllépünk a könyvekből megszerezhető tudás határain, és egy belső felfedezőútra indulunk, ahol feltárul előttünk önnön lényünk saját tiszta, valódi formája, a lelkünk.

Ha fontos számunkra, hogy egészségesen, kiegyensúlyozottan, derűsen, energikusan és békésen éljünk és lássuk el a feladatainkat, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megtanuljunk meditálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovastábor Örkénypusztán!

Tovább olvasom