Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A gyirmóti `stadiont´ 600 millió forintos állami támogatással fejlesztik

A felújítás 2. és 3. ütemében készülnének el az új lelátók. Érdekesség ugyanakkor, hogy a győri önkormányzatnak 15 évig biztosítania kell a létesítmány üzemeltetését.

"A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztéséhez 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben" – derült ki a márciusi közgyűlésen. A teljes előterjesztést ide kattintva olvashatják el! 

Hivatalosan a támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat. Utóbbi ténynek lesz még jelentősége, de először nézzük a létesítményfejlesztés első három tervezett ütemét.

Első körben az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti (Ménfői úti) lelátóját, majd végül a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.

A támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; az első ütemet a Gyirmót FC Kft. saját beruházásában valósítja meg. A jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak.


A gyirmóti kék-sárgák évek óta próbálnak feljutni a legmagasabb osztályba: ha ez sikerül, felújított létesítményben fogadhatják majd a legerősebb magyar klubokat - fotó: kisalfold.hu
A gyirmóti kék-sárgák évek óta próbálnak feljutni a legmagasabb osztályba: ha ez sikerül, felújított létesítményben fogadhatják majd a legerősebb magyar klubokat - fotó: kisalfold.huAz igazán érdekes rész azonban most következik – ebből alakult ki egyébként kisebb vita Kun András, Vörös Gyula képviselők és Borkai Zsolt polgármester között a márciusi közgyűlésen – : a győri önkormányzatnak a létesítmény sportcélú fenntartását, üzemeltetését 15 évig biztosítania kell.

"A sportcélú fenntartást, üzemeltetést bérleti konstrukcióban lehet megvalósítani" – olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

Bár a gyirmóti focicsapat tulajdonosa, a Horváth-család megyénk egyik leggazdagabb famíliája, nem szabad elfelejteni, hogy egy másodosztályú labdarúgó egyesület fenntartása óriási összegeket emészt fel éves szinten.

Azt pedig kijelenteni, hogy bármelyik másodosztályú magyar focicsapat biztosan a közvetlen élvonalban tud maradni az elkövetkező 15 évben - merész vállalás. Nem véletlenül mondta azt Borkai Zsolt polgármester a közgyűlési vita során, hogy "van rizikó a beruházásban".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a győri állatkert melletti kempingben - képgaléria

Teljes terjedelmében égett egy faház az állatkert melletti egykori kempingben péntek délután. Tovább olvasom