Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

A gyermekek gyógyulását segítik

Győr-Moson-Sopron - Komfortosabb körülmények között gyógyulhatnak a jövőben a gyermekek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályán a Reál-üzletlánc – benne a Kisalföld Füszért – jótékonysági akciójának segítségével.
Az üzletlánc gyűjtésének eredményként az ország 6 betegcentruma mintegy 24 millió forinttal gyarapodott.

– A Reál-termékek forgalmazásából befolyt összeget évek óta beteg csecsemők, gyermekek gyógyítására, gondozásuk körülményeinek javítására ajánljuk fel – mondta el lapunk érdeklődésére dr. Kiss László, a Kisalföld Füszért vezérigazgatója. – Idén országosan is rekordösszeg gyűlt össze, ami azért is öröm, mert a jó célhoz egyre többen kapcsolódtak.

A cég vezetése eddig is részt vett hasonló, karitatív akciókban. Kiss László, az Első Győri Lions Club alapítójaként magánemberként is fontosnak tartja az adakozást.

– A csecsemőosztály felújítása folyamatos, a szülők és a gyógyuló kis betegeink talán jobban elviselik a kórházi körülményeket – köszönte meg a támogatást dr. Ruszinkó Viktória, a csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa. – Egy időben 43-an gyógyulhatnak itt, ám ma még nem minden anyuka alhat egy szobában a kicsinyével. Utópisztikus kívánságaink nincsenek, de számunkra is nagy öröm, hogy a Füszért mellett több cég és magánszemélyek is fontosnak tartják az átalakítást.

Folytatódhat hát az ambulanciák felújítása – tette hozzá a főorvos.

Olvasóink írták

 • 3. Cseter János 2007. december 22. 12:59
  „Visszajáró betegség! Szerintem a kórházak "hotelizálása" nem gyógyítja meg a betegeket! Az unokámhoz hasonlóan több gyermeket is jóformán három-négy havonta vissza kell vinni ugyan azzza a betegség tűneteive! Pár nap infuzió adás után az otthonába bocsájtják Őket! Vajon meddig nem ismerik még fel e betegség gyógyítását? Szerintem hiába cserélik ki a kilincseket aranyozottakra és a kedves szavakra a kezelőszemélyzet szókincstárát, ha az esetek egyre csak ismétlődnek! Vajon miért? Jó lenne, ha valaki ennek is utána néznének! Vagy majd a biztositótársaságok lesznek a gyíógyítók? Há pénz az lesz amit ki tudnak menteni. Hisz a Tv már most is kürtöli az egészségügyben megmaradttöbb milliós jotalmazásokat!”
 • 2. Tajtianyu 2007. december 22. 11:48
  „És a lényeg lemaradt !

  Becsülöm és tisztelem a KF vezetőjét,Kiss Lászlót,akit személyesen is ismerek anno munkámból adódóan,hogy akcióikkal támogatják a kórházat,tessék róla példát venni tisztelt győri és egyéb hazai cégek !!!!”
 • 1. Tajtianyu 2007. december 22. 11:45
  „Most volt "szerencsénk " élvezni kisfiammal Bálinttal egy napot egy antwerpeni gyermekkórházban.A különbség leírhatatlan a magyar kórházi viszonyok és külhoni ugyanezen intézmények állapota és felszereltsége között.Eszembejutott azonnal a győri kórház csecsemőosztálya,ahol eltöltöttünk 9 napot lassan két éve.Nagyon rossz érzés volt,hogy a betegápolók és orvosok otthon sokkal szerényebb és rosszabb feltételek között végzik lelkiismeretes munkájukat.Kívánom,hogy minél több anyagi támogatásban részesülhessen a Petz kórház gyermek-és csecsemőrészlege,mert a gyógyuláshoz KELL a barátságos hangulat ,jókedvű személyzet ,amihez viszont a komfortos munkakörülmények és jó felszereltség ELENGEDHETETLENEK!!!
  Hajrá csecsemőosztály ,hajrá gyerekosztály !!!Tisztelt eü.Miniszertasszony,tessék már kicsit körülnézni külhoni kórházakban és azután alkotni eü-törvényeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi pénzüket keveslik

Kunsziget - Év végi jutalmukat keveslik a kunszigeti Federal Mogul SSH Bt. dolgozói, ezért… Tovább olvasom