Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A gyermekek esélyegyenlőségéért

Győr - A gyermekszegénység és a gyermekek esélyegyenlőtlensége elleni küzdelem lesz a témája annak a szerdán délelőtt fél 10-kor kezdődő szakmai tanácskozásnak, amelyet a megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda munkatársai és az Esélyek Háza szervez a győri polgármesteri hivatal dísztermében.
Sáhóné Lajkó Zsuzsanna, a szervező intézmény vezetője elmondta: a rendezvényt az „Egyenlő esélyek mindenki számára európai év" keretében hívták létre. Az esélyegyenlőséget segítő minisztériumi programokat Táncsics Zita osztályvezető ismerteti. A tíz éve alkotott és érvényben lévő gyermekvédelmi törvényről dr. Katonáné dr. Pehr Erika, minisztériumi főosztályvezető beszél, a hazai gyermekszegénységről és esélyegyenlő(tlen)ségről a XXI. században dr. Tausz Katalin, az ELTE docense, tanszékvezető tart előadást. A gyermekvédelemről, a gyermeki jogok érvényesüléséről a nyugat-dunántúli régióban helyi, valamint zalai és vasi résztvevők értekeznek. Különös érdeklődésre számíthat az az előadás, amelyet dr. Csokán Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője tart az áldozatvédelemről, a családon belüli erőszakról, annak megelőzéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz veterán autó és tulajdonosa mutatta meg magát Győrben

Győr - Volt, aki igazi megmérettetésnek tekintette a hétvégén rendezett veteránautó-túraversenyt, és például az Árkád-parkolóban egy kávéra sem állt meg az időmérés után, hanem haladt tovább a célja felé. Mások élvezték, hogy őket, illetve autóikat nézik és fotózzák: ilyen volt idén az oldtimer autók felvonulása. Tovább olvasom