Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

A gyerekek semmit nem éreztek meg az összevonásból

Győr - A csökkenő gyereklétszám és az elöregedő városrész egyaránt indokolta a Gyárvárosban található három óvoda és két iskola összevonását. Módosné Major Katalin igazgató szerint az integrációt nem igazán érezték meg sem a szülők, sem a gyerekek.
Rivalizálás vagy a bezárás helyett együtt, szinte vállvetve dolgoznak az intézmények, amelyek összevonását elsősorban az eddiginél is takarékosabb gazdálkodás indokolta. A cél ma sem változott: a gyárvárosi gyerekek helyi intézménybe járjanak óvodába és iskolába. Így tavaly augusztus óta a közgyűlés döntése szerint hivatalosan is a nagy múltú gyárvárosi iskolához tartozik a Balassi-iskola, a Waldorf-, a Vágóhíd utcai és Tinódi-óvoda.

– A lényeg, ki-ki maradt a helyén, az összesen 711 gyermeket és 104 munkatársamat érintő integrációval úgy vélem, csak tanultunk egymástól – sorolta Módosné Major Katalin. – A Balassi-iskolából hozzánk érkező 7–8. osztályosok beilleszkedtek, a kollégák áttanítanak a másik intézménybe, s a zökkenőmentes váltáshoz nélkülözhetetlennek tűnt a fenntartó és a szülők támogatása.

Együttműködési megállapodást kötöttünk az ETO-val és a Seat Fotonnal, befogadtuk a pingpongosokat tömörítő Elektromos Sportegyesületet, de a
tehetséggondozásra, az idegen nyelv és az informatika tanítására kiemelten odafigyelünk. A leendő elsősöknek évente sikerrel szervezzük meg a Manótanodát.

Az igazgató elmondta még: jövőre százéves lesz az iskola,
várják a korabeli fotókat, újságcikkeket, egyéb relikviákat. Olyan hírességek tanultak itt, mint Jordán László, Korsós György, Németh Krisztián és a televíziós újságíróként ismert Incze Zsuzsa. Őket is meghívják a jubileumi programsorozatra, amelynek szervezését már megkezdték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromtagúra bővült a körjegyzőség

Abda–Börcs–Ikrény - Abda és Börcs már csaknem két évtizede jól működő közös… Tovább olvasom