Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A gyakorlathoz igazítják a jelzőlámpákat

Győr - A forgalmi tapasztalatok alapján átprogramozzák a Szauter utcában, a vasúti átjárónál lévő csomópontban a jelzőlámpákat. A vonatközlekedéshez is igazodó működéssel sok kellemetlenség elkerülhető.
Több olvasónk is szóvá tette, hogy a Szauter u. és a Tihanyi Árpád út kereszteződésében, a vasúti átjáró előtt lévő csomópontban a jelzőlámpás rendszer nem igazodik a vonatközlekedéshez, így fölöslegesen jelez zöldet a sorompó zárva tartásakor, más irányokban várakozásra kényszerítve.

A kérdésekre Máthé-Tóth Pétertől , a város útkezelő szervezetének tájékoztatási munkatársától megnyugtató választ kaptunk. A Szauter utca nemrég elkészült folytatásának (az Ifjúság körút és a vasút között) programjában szerepelt az említett  csomópont, és az is, hogy a beruházás költségére a forgalmi tapasztalatok függvényében szükség szerint átalakítsák a jelzőlámpák működési rendjét. Előzetesen értelemszerűen csak becsült adatokkal lehet dolgozni, egy új beruházásnál idő kell, amíg pontos kép alakul ki az adott út forgalmáról. Mindenesetre már készül az új „lámpaprogram".

A Szauter utcai csomópontban, a vasúti átjárónál gyakori a torlódás. Fotó: Bertleff András


Érdemes azonban megjegyezni: a közlekedőknek sem árt változtatni alkalmasint rossz szokásaikon. Az említett csomópontban gyakran megtörténik, hogy zöld jelzésnél sokan elindulnak a sorompó felé akkor is, ha látják, hogy az előttük feltorlódott forgalom miatt „beszorulnak" a kereszteződésbe, lehetetlenné téve  más irányokba a haladást. Ilyen gyakran megtörténik például a Szent István úton, a Baross hídnál is.
Korábban voltak panaszok a Tihanyi úti aluljárónál lévő lámparendszer működésére is, az átprogramozás után most már az is panaszmentes.

Szintén többen szóvá tették, hogy az ipari parkból az Audi felé vezető úton, a felüljárónál kialakított jelzőlámpás csomópontban nehéz a közlekedés, például Győrszentiván felől a felüljáróra kanyarodni akaróknak túl sokat kell várakozniuk. Ebben a csomópontban úgynevezett „kerekzöldes" irányítás működik, vagyis a balra kanyarodni szándékozóknak el kell engedniük a szemből érkezőket. Tervezők most vizsgálják annak lehetőségét, érdemes lenne-e egy külön balra kanyarodó irányt is bevenni a jelzőlámpák programjába, mert ezzel a plusszal viszont általában nőne a várakozási idő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot szánnak segélyezésre

Győr - A tavalyinál 110 millió forinttal többet szán segélyezésre a győri önkormányzat idén. A… Tovább olvasom