Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A Gárdonyi tanévzárója az öreg diáknak is ünnep

Győr - Meglepetésként érte a Gárdonyi iskola tanávzáróján a 93 éves győrszentiváni Csanaki Józsefet Szalai Ferenc igazgató személyes gratulációja. Az egykori fiúiskola legidősebb diákjai között köszöntötték. A 90 év felettiek közül csak kevesen élnek már, az iskolavezetés figyelme talán ezért is esett különösen jól a szentiváni öregdiáknak.
Túl a nyolcvanadik-kilencvenedik éven már nincsenek osztálytalálkozók, alma mátere mégsem feledkezett meg az idén 93 esztendős Csanaki Józsefről, aki 1927-ben falusi iskolából érkezett az Magyar Királyi Állami Gárdonyi Géza Polgári Fiúiskolába.

– A képek a régi helyükön vannak, a tornaterem is, az iskolám is a régi – állítja Csanaki József, akit meglepetésként ért a győri polgármester, Borkai Zsolt aláírásával átadott oklevél, s a jubileumi Kazinczy emlékérem. – Olyan osztálytársaim voltak, mint a Hofer Arnold szűcsmester, a László Vendéglő tulajdonosa, s tudtommal Mosonmagyaróváron él még Zierer Antal, aki Zalai Antalra változtatta a nevét, s nagyon jó haverok voltunk.

Csanaki Józsefet meglepetésként érte, hogy alma materében gondoltak rá. Fotó: Harcsás J.
Csanaki Józsefet meglepetésként érte, hogy alma materében gondoltak rá. Fotó: Harcsás J.


A harmincas években kevés lehetőség nyílt a továbbtanulásra, szerencsére Győr a későbbi évtizedekben rohamléptekben fejlődött. Csanaki József a textiles szakmát tanulta ki, majd a Grábgyárban – végigjárva a ranglétrát – a nyugdíjig a minőségbiztosítási osztályt vezette. Júniusban mindig eszébe jut kedves iskolája és szeretett tanítói, tanárai. Viszontgondoltak rá, ami boldoggá teszi, büszke arra, hogy egykor gárdonyis diák lehetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgáskorlátozottak Munkácsynál

Győr - Annak is örültek volna, ha filmen a földszinten levetítik a képeket, ám az igazi… Tovább olvasom