Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A Gárdonyi-iskolából elbocsátott tanárnőnek a gyerekek sikere ad erőt

A pedagógust, aki egyébként az osztályon belüli kirekesztés témájának is szakértője, egy fegyelmi eljárást követően bocsátották el a győri Gárdonyi-iskolából még áprilisban.

Egymásután ötödször is arany minősítést szereztek a Grácia Művészeti Intézet növendékei a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó közelmúltban rendezett megyei döntőjén.

A tizennyolc fős SzínÁsz elnevezésű csoportot Verebélyi Veronika vezette a sikerhez. Az elismert drámapedagógus jövőre ünnepelhetné harmincéves pedagógusi pályafutását, ha nem maradt volna másfél hónapja állás nélkül.

Folyamatban a munkaügyi per, napokon belül sor kerül az első tárgyalásra. A pedagógust, aki egyébként az osztályon belüli kirekesztés témájának is szakértője, egy fegyelmi eljárást követően bocsátották el a győri Gárdonyi-iskolából még áprilisban.

A történet A szülők követelik a tanító nénit címmel megjelent írásunkból lehet ismerős olvasóinknak.

Januárban keresték meg szerkesztőségünket a családok, akik kitartottak amellett, hogy a harmadikas gyermekeiket nevelő pedagógust – úgy erőfeszítéseit, mint személyiségét és módszereit – elismerik, és nem értik, az iskola miért függesztette fel és miért indított ellene szerintük indokolatlanul fegyelmi eljárást két gyermek sérelmén alapuló "súlyos vádak" alapján.

Időközben újabb petíciók születtek, amelyeket szülők és egykori diákok azzal a határozott kéréssel írtak alá, hogy csatolják az ügy pedagógus mellett szóló dokumentumaihoz.

Verebélyi Veronikától már a felfüggesztés ideje alatt megvonták fizetése ötven százalékát, most nincs állása.

A bíróságtól igazságot vár, ügyvédjével együtt az a meggyőződése, hogy mind a fegyelmi megindítása, mind az eljárás, valamint a tárgyalás "szabálysértéseket és valótlanságokat" tartalmaz.

Reméli, hogy ügye mielőbb megnyugtatóan lezárul, s elmúlhat végre a fájdalom, amit az elmúlt hónapokban átélt sérelmek, méltánytalanságok okoztak.

És az, hogy elszakították tőle osztályát és azt a száz gyermeket, akiktől – amíg taníthatta őket – rengeteg szeretetet, szép emléket kapott.

"A színjátszós gyerekek sikere, a szülők és a volt tanítványok kitartása, töretlen bizalma ad erőt ahhoz, hogy folytassam a harcot az igazamért" – mondta a Kisalföldnek.

(Szalai Ferenc, a Gárdonyi-iskola vezetését gyakorló főigazgatóság főigazgatója nem kívánt nyilatkozni, indoklása szerint egy folyamatban lévő ügyről van szó.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kiskutya is harapott a támadáskor

A megharapott hölgy rendőrségi kihallgatása során kiderült: nem egy, hanem két kutya támadta meg szerda reggel Felpécen. Tovább olvasom