Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

A fürdő közelében élmény a parkolás?

Sziget és Újváros egy részéről eltűntek az autók január 1. óta, amióta több utcában és téren fizetni kell a várakozásért. Ezzel összefüggésben a fürdő vezetése lépéseket kíván tenni azért, hogy csak a vendégek használhassák ingyen a létesítmény parkolóját.


A győri közgyűlés tavaly ősszel döntött arról, hogy január 1-jétől hétköznapokon óránként 100 forintot kell fizetni a várakozásért Szigetben és Újvárosban, a Jedlik híd–Stromfeld utca–Simor püspök tere–Erkel utca–Dr. Róth utca–Petőfi tér–Kossuth utca–Híd utca által közrezárt területen. Az akkori előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat vizsgálatai szerint ezeken a részeken átlagosan a helyek több mint 70 százalékát foglalták el az autók.

Az ingyenesség megszűnésével jócskán átalakultak a parkolási szokások a két városrészben, amit tegnapi körutunkon is tapasztaltunk. A fizetős parkolók jó, ha harmada volt foglalt – egyes helyeken viszonylag sok autó állt, másutt pangott az utca –, miközben a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő 265 férőhelyes parkolója meglehetősen telítettnek tűnt.

A győri fürdő ingyenes parkolója telített, miközben ugyanabban az időben az Erkel utcában egy autó sem állt a fizetős helyeken. Fotók: Bertleff András
A győri fürdő ingyenes parkolója telített, miközben ugyanabban az időben az Erkel utcában egy autó sem állt a fizetős helyeken. Fotók: Bertleff András


"Korábban is letették autójukat nálunk olyanok, akik nem fürödni érkeztek, hanem mentek tovább ügyeiket intézni. A helyzet azonban sokat romlott, amióta fizetni kell a környéken. Ezt jól jelzi, hogy reggel nyolc órakor már félig tele van a parkoló, miközben csak kilenckor nyitunk ki" – mondta megkeresésünkre Horváth Cs. Attila általános igazgató. Hozzátette: a problémát már jelezték a városnak, és valamilyen lépést mindenképpen tenni fognak azért, hogy csak fürdővendégeik állhassanak meg náluk ingyen.

Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. szóvivője kérdésünkre azt hangsúlyozta, az elmúlt néhány hét alapján még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni arról, milyen hatása van a fizetős parkolás bevezetésének a két városrészben. „Tapasztalataink szerint a Petőfi téri, Híd utcai, Kiss Ernő utcai és Bercsényi ligeti helyek átlagosan kétharmada foglalt, míg az Erkel utcában, a dr. Róth Emil utcában és a Simor püspök terén nagyon kevesen várakoznak. Ezzel együtt a korábbinál sokkal rendezettebb lett a parkolás" – mondta a szóvivő. Megjegyezte: ők úgy látják, hogy a fürdő parkolóját nem használják többen, mint korábban.

Olvasóink írták

 • 5. gig 2012. február 05. 19:35
  „Sikerült lefotózni az Erkel utca azon szakaszát, ahol a fizetőssé tétel előtt sem szokott szinte senki parkolni (nyilván sokan járnak ügyet intézni az olajgyár helyén található intézménybe). Nagyon informatív kép.

  Külön szépsége a környéken zajló út"fejlesztésnek", hogy hirtelen veszélyessé, úthibássá nyilvánítódott a Radnóti út, pedig semmi változás nem történt, csak valaki kinyitotta a szemét, aki eddig elfelejtett odanézni. Persze, ha 40-nel elkapnak arrafelé, jön majd a bünti, merthogy valakinek biztos akadt otthon egy felesleges 30-as táblája, és nem tudta már tárolni, ezért kirakatta ide. Szép - aljas - dolog a gyerekekre hivatkozni (óvoda van a közelben, eddig is ott volt), kérünk ilyet MINDEN oktatási intézmény mellé! Vagy legalább jól jönne egy statisztika, hogy hány ovison gázolt át jármű az érintett szakaszon.

  Aki meg errefelé lakik, továbbra is tekereghet folyamatosan, hála az egyirányú aggyal ellátott közlekedésszervezők kreativitásának.

  A fürdősök meglepődése kissé meglepő, már tavaly is sokan jelezték az átlagpolgárok közül, hogy az lesz a helyzet, ami lett. Nem kell ehhez olyan sok ész.

  Kérjük az illetékeseket, ne "fejlesszenek" többet errefelé. Aki építeni, gazdagítani nem tud, az legalább ne ártson.”
 • 4. nakivagyokén 2012. február 04. 20:01
  „"Kossuth Lájos utcábá , mér nem lesz fizetős a párkolás csaje?"”
 • 3. titokgyula 2012. február 03. 17:49
  „Köszönjük. De kezd tűrhetetlenné válni, hogy a saját városunkban, meg sem állhatunk. Mi pénzünkből, nekünk épített úton. Még mennyi büntetést kapunk amiért itt élünk?”
 • 2. Oreg35 2012. február 03. 12:48
  „A korábban elpazarolt pénzt így akarják beszedni! Mit várhatunk még ettől a város vezetéstől? Botrányos!!!”
 • 1. Irwine 2012. február 03. 10:23
  „Most mit vártak? Pofátlanság ezeken a helyeken pénzt kérni.
  A Győr-Szol válasza pedig no comment... :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégére fel! Szemezgess a hétvégi programokból

Ha ötletet szeretnél, mivel töltsd el hétvégi szabadidődet, szemezgess a hétvégi megyei programok… Tovább olvasom