Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A földrajztanítás új távlatai

Míg a tanárok többségét sokan irigylik a nyári szünetükért, vannak, akik a vakáció ideje alatt sem pihennek.

Rebák Sándor, a Kölcsey-iskola munkaközösség-vezetője például napi 14–16 órában írta azt a munkatankönyvet, amely a biflázni való ismeretek helyett korszerű, a mindennapokban hasznosítható tudást közvetít.

Olyan életközeli témák, mint a menetrend használata, interjúkészítés egy gyár vezetőjével, környezetvédőjével, a magyar termékek népszerűsítése is szerepel abban a munkatankönyvben, amelynek szerzője a Kisalföldből is jól ismert Rebák Sándor földrajz szakos tanár.

Életközeli témák: Rebák Sándor reméli, a kollégák és a diákok is érdeklődéssel és jó szívvel forgatják a ma még tankönyvlistán szereplő munkatankönyvet.
Életközeli témák: Rebák Sándor reméli, a kollégák és a diákok is érdeklődéssel és jó szívvel forgatják a ma még tankönyvlistán szereplő munkatankönyvet.

– A munkatankönyv megírása, a folyamat rendkívüli kihívást jelentett, ám épp ebben rejlik a nagyszerűsége – magyarázta Rebák tanár úr.

– Örülök, hogy időre elkészültem, s a mű a tankönyvlistára kerülhetett, azaz akár már a következő tanévtől ebből is taníthatnak a kollégák.
Az, hogy mennyire egyszerű, avagy bonyolult a kiadókkal való együttműködés, maradjon titok, ami bizonyos: a bemutató-, referenciamunkát követően csupán néhány hét állt Rebák Sándor rendelkezésére, a lektorálásra, így a gyorsaságon túl alaposságra és kreativitásra is szükség volt, amelyhez a feleség, Rebákné Németh Erzsébet, a Kazinczy-gimnázium tanára is nagyban hozzájárult.

Rebák Sándor nagy szerelme a tanítás mellett a túrázás, új helyek felfedezése és megismertetése másokkal is, amint azt tőle a ˝Barangolások Rebák Sándorral˝ sorozatban is olvashattuk.

Ha van némi szabadideje, a szó legszorosabb értelmében tényleg barangol: az ismerős közösségeknek, csoportoknak szívesen mesél a tájról, annak értékeiről. Igazi kincs az a tudás, amelyet birtokol, akár a régi, akár a mostani tanítványai órákig szívesen hallgatják, idegenvezetőként is élményt jelent a vele való utazás.

Olvasóink írták

  • 1. borsodi14 2010. november 22. 10:56
    „Nagyszerű pedagógus! Több ilyen elhivatott tanárra lenne szükségünk. Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri diákot raboltak ki az Apor iskolánál

Győri diákot raboltak ki az Apor iskolánál csütörtökön délután. A rendőrség keresi az elkövetőket. Tovább olvasom