Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A föld felé irányítják a fényt

Győr - Lapunkhoz többször is érkezett fényszennyezést kifogásoló konkrét panasz amatőr csillagászoktól. Ugyanis az Aranyparton lévő lámpák feleslegesen felfelé is világítanak és emiatt a csillagdából, a kollégiumépület tetején lévő Győri Egyetemi Bemutató Csillagvizsgálóból jóval kevesebb égi fény látható.
Mivel idén már a győri közvilágítás aktív elemeinek, azaz a lámpafejeknek a javítását az önkormányzat pályázata alapján a Vill-Korr Hungária Villamosipari Kft. végzi, megkérdeztük vezetőjét. Gasztonyi László ügyvezető lapunknak elmondta: ez a probléma hamarosan megoldódik. Ugyanis nagyon gyakori az Aranyparton, ezen az önkormányzati tulajdonú közvilágítási szakaszon a rongálás, sokat kell költeni a javításra. Ezért a város felkérésére a Vill-Korr már vizsgálja a változtatás lehetőségét. Valószínűleg magasabbra kerülnek a fényforrások, messzebb a vandál kezektől és nem gömblámpák lesznek, hanem olyan lámpafejek, amelyek lefelé irányítják a fényt.

Hibabejelentés

A győri közvilágítás hibáit a 96/512-480-as telefonszámon lehet bejelenteni. Faxot is lehet küldeni a 96/512-489-es számra vagy e-mailt az info@villkorr.hu címre. A Vill-Korr vagy javítja a hibát, cseréli az égőt, vagy ha annak elhárítása nem rá tartozik, továbbítja a problémát az E.ON-nak, ugyanis a lámpaoszlopok, a kábelhálózat karbantartása továbbra is az áramszolgáltató feladata.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy Győrben!

Győr-Moson-Sopron - Közel negyven, köztük számos világhírű Munkácsy-kép, illetve relikvia érkezik… Tovább olvasom