Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

A főkonzul figyelemmel kíséri Viktória ügyét

Bécs–Győr - A bécsi magyar konzulátus – dr. Németh Krisztina főkonzul tájékoztatása szerint – az első perctől kezdve figyelemmel kísérte a lopással gyanúsított 27 éves Foltányi Viktória ügyét. A főkonzul szerint a fiatalasszony ügye még nem zárult le, egy szemtanú és a sértett is rávallott.

Mint szerdán megírtuk, a győri édesanyát egy idős férfi meglopásának gyanújával vitték be a rendőrök egy játszótérről a 13. kerületi bécsi fogdára. Egy állítólagos szemtanú, valamint a sértett is azt vallotta, sötét hajú, magyarul beszélő és babakocsit toló nő lehet a tettes, információink alapján egy társtettes is szóba került. Foltányi Viktória viszont állítja: köze nincs a bűncselekményhez, nem követett el semmit.

Augusztus 6-án, azon a bizonyos csütörtöki napon délelőtt kisfiával volt kint a játszótéren, majd az autójához ment, hogy megetesse a kisfiút. Ekkor vették őrizetbe a rendőrök s csak szombaton óvadék ellenében térhetett haza.
 
Dr. Németh Krisztina főkonzul egész napos vidéki távolléte miatt nem nyilatkozhatott az ügyben, munkatársának pedig nincs rá felhatalmazása. Tegnap viszont már ő kereste a portálunkat.

– Amint tudomásunkra jutott az eset, egyeztettünk a rendőrséggel, a letartóztatott hölgy élettársával, egyszóval tájékozódtunk az ügyben – mondta el a főkonzul. Vasárnap is beszéltem a családdal, mert Viktória szabadlábra helyezésével a büntetőeljárás még nem zárult le, így a vádemelésről majd az ügyészség dönt.

Megkérdeztük dr. Németh Krisztinát, 200–400, netán több ezer euró eltűnéséről van-e szó, ám a főkonzul – a folyamatban lévő ügyre hivatkozva – erről nem nyilatkozott, azt sem tudhattuk meg tőle, végül előkerült-e a lopott pénz vagy sem.
 
Portálunk úgy értesült, hogy mindössze 170 euróról van szó, ennyit loptak el egy idős férfitől. Az elkövető menekülés közben azonban elejtette a pénzt, azt az egyetlen szemtanú, egy hölgy vette fel és szolgáltatta vissza a sértettnek. A tanú Foltányi Viktóriában felismerni vélte az elkövetőt.

Az ügy tehát a rendőrségről az ügyészségre került, ott döntenek a továbbiakról: vádat emelnek vagy megszüntetik az eljárást.


Jogsegélyszolgálat a bajbajutottakért

Aki külföldön bajba kerül, konzuli segítséget, illetve védelmet kérhet a Külügyminisztériumon keresztül. A konzuli ügyek ügyfélszolgálatának telefonszáma: 06-1/458- 1000. A svájci és az osztrák ügyekkel Németh Mónika referens foglalkozik, e-mailes elérhetősége: mnemeth@kum.hu.

Olvasóink írták

 • 5. kumpala 2009. augusztus 15. 19:45
  „az a legjobb a cikkben, hogy magyar szót hallott. Ja, akkor biztos az volt a tolvaj. A kisgyerekes anyuka ja. rohadjanak meg.”
 • 4. Valjan 2009. augusztus 15. 17:01
  „Semmit!Az ilyen konzulnak nincs helye,hogy kepviselje MAGYARORSZAG ALLAMPOLGARAIT!!!
  SEMMITSEM TETT AZERT,HOGY TISSZAZZA A FELMERULO BUNCSELEKMENNYEL VADOLT EDESANYAT!!!SEMMIT SEM KOZEL ORAN KERESZTUL?HOGY BIZTOSITSA A VADOLT LEANYT?VALAMIFELE SEGITSEGNYUJYTASI SZANDEKAROL....
  Bocs de ennek a nemtomhogyhivjak KONZULNAK minimum bocsanatot kemll kerni a nyilvanosag elott!
  Vagy a leheto leggyorsabban TAVOZZON a POSZTJAROL!”
 • 3. tódi 2009. augusztus 15. 13:15
  „Bármi is történt , vagy történni fog bárkivel is , azt joggal várjuk el .hogy az érdekeinket a legjobb tudásuk szerint képviseljék.
  Adófizetők pénzéből élnek / jól /, igenis tegyék meg amit lehet.”
 • 2. Valjan 2009. augusztus 15. 11:37
  „ezt a nyilas dumat:"nem nyilatkozunk folyamatban levougyerol"
  de gagyi!
  esetleg 20 titkositas????
  Ja,es ki ez a nemeth kriszta???ember vagy gep??tud gondolkodni,vagy csak felolvassa azt amit a kezebe adnak../csak ne vegye a szajaba.... ;)))/”
 • 1. Diák 2009. augusztus 15. 10:28
  „Ködösit a fökonzulnö.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szúnyogháló nem véd a betörőktől

Győr - A rendőrség vizsgálja, hogy a kedden hajnalban, alvó házaspárra támadó férfi követhette-e el… Tovább olvasom