Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A fogas kérdés megoldódott, rendelőt nyitottak

Sokorópátka - Helyben oldhatják meg márciustól a fogas kérdéseket a sokorópátkaiak. Az önkormányzatnak ezért nem kellett mást tennie, mint helyet adni a fogorvosi rendelőnek.
A doktor úr hétvégente dolgozik is, mikor pihenni jön a hegybe

A sokorópátkai fogorvosi rendelő története a nyolcvanas évek közepéig nyúlik vissza, amikor is Pölöskei János, a megyei kórház szájsebésze, aki kiváló fogszakorvos is, az ezeregyszáz lelkes nyugodt kis faluban vásárolt egy régi parasztházat. A doktor úr, miután győri állása megszűnt, a fővárosba költözött, de hétvégéit azóta is rendszeresen Sokorópátkán tölti.

Fővárosi színvonalon: Mecséri Lajos polgármester szerint nagy öröm a kis faluban a nemrégiben megnyílt fogorvosi rendelő. Fotó: Krizsán Csaba
Fővárosi színvonalon: Mecséri Lajos polgármester szerint nagy öröm a kis faluban a nemrégiben megnyílt fogorvosi rendelő. Fotó: Krizsán Csaba


Ebből született az ötlet: a pihenés mellett dolgozik is egy kicsit.
– Megkeresett Pölöskei doktor és felvetette: szereti a vidéket, az itt élőket, tudja, milyen problémás, főként az idősebbeknek az utazás a győri rendelésre, ezért szívesen megoldaná helyben a környék fogászati gondjait – idézte fel Mecséri Lajos polgármester a kezdeteket.

– Miután kérdeztem, hogy mit kell ezért tennünk, azt mondta, semmi mást, mint áldásunkat adni és biztosítsunk számára helyet.
Így az önkormányzat határozott igennel és a közösségi házban várónak és rendelőnek megfelelő helyiséggel állt az ügy mellé. Az átalakítás és a berendezés költségeit Pölöskei doktor vállalta, amelynek eredményeként nemrégiben megkezdődhetett Sokorópátkán a fogorvosi rendelés.

– A budapesti klinikák színvonalának megfelelő fogászati berendezésekkel szerelte fel a rendelőt. Azzal a jelszóval, hogy ő nem az osztrákokat, hanem a helybelieket és a környéken élőket akarja szolgálni, ráadásul a pénztárcájukhoz alakított árakon. A képviselő-testület úgy méltányolta a doktor úr hozzáállását, hogy idén eltekintünk a helyiségek bérleti díjától. Lehetőségeinkhez mérten így támogatjuk a vállalkozást – nyilatkozta Mecséri Lajos.

Olvasóink írták

 • 3. mtt 2008. április 20. 08:13
  „T.Öreg Utca! Rajtam kívülálló okok miatt, nem tudtam letelepedni Pátkán, de vérzett a szívem, mikor az Öreg utcán végig mentem, és láttam nagyszüleim eladott házán a lepukkanás, gondozatlanság jeleit, az udvaron a térdig érő gaztengert....Talán, most már az új tulajdonos, -aki idegen hon gyermeke,- átépíti, és lakni is fogja amint kész lesz. Pátka egy észerdoboz, maradjon is az, nektek, nekem, Önöknek, mindannyiunk örömére. (egyébként én is 3éve költöztem Szentivánról a másik nagyszüleim falujába, semmihez nem fogható, a kristálytiszta levegő, a madarak, a falusi emberek.A panelosok nem tudják miről maradnak le) Üdvözlettel, szép napot Önnek.”
 • 2. Öreg utca 2008. április 19. 21:53
  „Kedves mtt!

  Ahogy a mostani helyzet is mutatja, egyre-másra nőnek az új házak a faluban. Én a családommal Győrt hagyom el, csakhogy S.pátkán éljünk.”
 • 1. mtt 2008. április 19. 17:33
  „Bár őseim ott éltek, rokonaim mai napig vannak a faluban, ezért figyelemmel kísérem az ottani történéseket. Kedves falu a szívemnek, mindennek, ami a fejlődését mutatja, -annak örülök és büszke vagyok rá. Hajrá Sokorópátka, elindultatok egy úton, ahova többeknek is követniük kellene benneteket. Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 település csatlakozott a környezetvédelmi akcióhoz

A Magyar Közút Kht. Föld napja alkalmából szervezett környezetvédelmi akcióját 2008. április 22-én… Tovább olvasom