Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

A flamand lufi Nagybajcson landolt

Az idei diótermést vizitálták a Varga család tagjai, mikor az egyik fa alatt fóliázott papírcetlit találtak egy szakadt lufivéggel. Az égből pottyant különleges üzenet Belgiumból, Flamandföldről érkezett.
Nem gondolta volna – még nem is tudja! – Ryckbosch Manon dilbeeki kisdiák, hogy a szeptember elsejei tanévnyitón, iskolája udvarán szélnek eresztett ezerhétszáz színes lufiból az övé több mint ezerkétszáz kilométerre kóborol. Az égből pottyant üzenet Belgiumból, a flamand régió egyik leggazdagabb városából érkezett Nagybajcsra, a Varga család diósába.

– Éppen az idei termést néztük meg a földünkön, amikor édesapám az egyik fa alatt befóliázott papírcetlit fedezett fel, és rövid spárgadarab végén egy szakadt léggömbdarabot. A nyomtatott cédulán kézzel írva egy név, a „feladó" neve, illetve flamandul és angolul a kérés, hogy aki megtalálja, küldje, jelezzen vissza a megadott dilbeeki címre – mesélt a közelmúltbeli különleges „találmányukról" Varga Fanni. – Az egyik népszerű közösségi portálon próbáltam utánanézni az iskolának, a diáknak, de egyelőre csak annyi derült ki, hogy a lufieregetést versenyként hirdették meg. Az eddigi eredményekről pedig azt olvastam, hogy a legtávolabbi visszajelzés száznegyven kilométerről, a térséghez közeli francia területről érkezett.

A dilbeeki iskola udvarán  a szeptember elsejei tanévnyitón 1700 lufit eresztettek szélnek, közülük egyik egészen Nagybajcsig kalandozott. Varga Fanniék egyik diófájuk alatt találtak rá a Belgiumból
A dilbeeki iskola udvarán   a szeptember elsejei tanévnyitón 1700 lufit eresztettek szélnek, közülük egyik egészen Nagybajcsig kalandozott. Varga Fanniék egyik diófájuk alatt találtak rá a Belgiumból érkezett léggömb maradványaira és a hozzákötött cetlire. Fotó: H. Baranyai Edina


Fanninak egyelőre nem sikerült kapcsolatot teremteni a dilbeeki győztessel, de nem adja fel – többek között a helyi jegyzőség drótpostáján is próbálkozott –, mert az biztos, hogy ha Ryckbosch Manon megtudja, hol találták meg, a több országon és több héten át egészen Győr környékéig kalandozott léggömbjét, az minden bizonnyal élete egyik legboldogabb napja lesz.

A világhálón mi is megnyitottuk a dilbeeki oktatási intézmény honlapját, ahol az új tanévre érkezőket üdvözlő sorok, a tanévnyitóról, az első iskolai napról készült rövid beszámoló fotói között külön galéria tanúskodik az ünnepi léggömbverseny startjáról is. Remélhetőleg az eredmények közé hamarosan felkerül győztesként Ryckbosch Manon és a távoli lufilelőhely, Nagybajcs neve is.

Olvasóink írták

 • 4. TAJTIANYU 2011. szeptember 30. 18:58
  „Fanninak üzenem: én Antwerpenben élek ,ha tudok valamiben segíteni,nyugodtan keress meg.Emailcímem : petruszka@msn.com
  Üdv:Évi”
 • 3. Hunicum 2011. szeptember 29. 13:38
  „mozart!

  Na és honnan és miért? Csigázza itt a jó népet! :D”
 • 2. mozart 2011. szeptember 28. 20:19
  „Jó pár éve én is találtam hasonló léggömböt :-)”
 • 1. yoolany 2011. szeptember 28. 11:56
  „Ilyen drága gyermekek kellenek még egész Magyarországra! Akik nem sajnálva szabadidejüket, mindent megtesznek, hogy a világ másik végén egy gyermek boldog legyen! Ez igen! Minden tiszteletem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyönyörűen látszanak a XVI. századi várfalak a győri Dunakapu téren

A vége felé közeledik a Dunakapu téri régészeti próbafeltárás. Tovább olvasom