Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

A Fidesz és az MSZP a pénteki koszorúzásról

A pénteki botrányos koszorúzás kapcsán a Fidesz és az MSZP győri szervezete is közleményt küldött szerkesztőségünkbe. A két dokumentum másként ítéli meg az esetet.
A Fidesz győri szervezetének elnöksége sajtóközleményében elfogadhatatlannak tartja, hogy bárki elő akarja írni egy demokratikus keretek között megválasztott városvezetőnek, hogy miről beszélhet, hol koszorúzhat, s hogy szarházinak nevezzék azért, amit egy megemlékezésen mond.

Mindezek miatt a következőket javasolják: „Szükségesnek tartjuk, hogy Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjai együttesen határolódjanak el ettől az antidemokratikus megnyilvánulástól. Ezért kezdeményezzük, hogy a 2007. június 21-i közgyűlésen a képviselők – pártállástól függetlenül – fogadjanak el egy közös nyilatkozatot, amelyben hitet tesznek a demokrácia és a szabadságjogok tiszteletben tartása mellett" – áll a közleményben, melyet Szijjártó Péter győri elnök írt alá.
Az MSZP Győri Városi Elnöksége közleményében ez áll:
„Bocsánatkéréssel tartozna Simon Róbert Balázs alpolgármester, hiszen a mártírokra és hősökre való emlékezés helyett politikai csinnadrattává változtatott egy közös, pártpolitikától mentes eseményt. Emlékeztetnénk, hogy éppen az ilyen politikusi cselekedetek miatt jelennek meg sajnos egyre kevesebben nemzeti és városi ünnepeiken. Felelősséggel tartozik az a politikus, akinek alpolgármesterként nem a pártját, hanem a város közösségének egészét kötelessége képviselni.

A városért érzett kötelességtudat miatt mondjuk, hogy – bár erős Balogh József megnyilatkozása – az indulat teljes mértékben megérthető, ugyanis kevesebb mint egy év alatt sikerült szétvernie a jobboldalnak a Győrre jellemző konstruktív politikai légkört. A csütörtöki közgyűlés eseményei mutatják továbbá, hogy állandó civakodással kátyúba taszítják Győr szekerét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már gyűlik a pénz a Gaszler családnak

Továbbra is nagyon bizonytalan a sorsa a hatgyermekes, tényői családnak, jóllehet, forintszáz-ezrekben mérhető az emberi önzetlenség, amely cikkünk nyomán megmutatkozott. Tovább olvasom