Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A Fidesz bírálja a rendezési tervet

Nagy hibája a győri rendezési tervnek, hogy nem látszik belőle Győr jövőjének koncepciója - mondta Szakács Imre.
– Nagy hibája a győri rendezési tervnek, hogy nem látszik belőle Győr jövőjének koncepciója – vélekedett Szakács Imre győri fideszes országgyűlési képviselő a párt tegnapi sajtótájékoztatóján. A politikus hiányosságként rótta fel azt is, hogy az önkormányzat ugyan megtartotta a kötelező egyeztetéseket, de a lakossági vélemények közül csak elvétve került néhány be a dokumentumba. Szakács Imre megjegyezte: a város nem élt azzal a lehetőséggel, hogy megvásárolja azokat a területeket, amelyeken valamilyen fejlesztést tervez. Szerinte így megindultak a telekspekulációk, s az egy-egy terület átminősítéséből eredő haszon nem a közt, hanem magánszemélyeket gyarapít.

– Bátran kimondható, hogy a rendezési terv ad és elvesz. Ad a multiknak és a spekulatív tőkének, elvesz a győri emberektől – folytatta Szijjártó Péter. A győri fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a demográfiai számítások szerint a következő tíz-tizenöt évben Győr lélekszáma legfeljebb 150 ezerre nőhet, miközben a tervből egy 160–180 ezres város képe sejlik fel; a húszezer fős többlet ráadásul a már bejelentett fejlesztésekből is összejöhet. Szerinte a túlzott mértékű telekfeltárások és -bevonások a spekulációnak nyitnak utat, és több problémát vetnek fel: elveszik a lehetőséget a belső, barnamezős területek rekonstrukciója elől, többletterhet jelentenek a városnak, és milliárdos kártérítéssel fenyegetik az önkormányzatot.

Utóbbi magyarázataként hozzátette: ha például a térképre rákerül egy majdani út, az korlátozza az ingatlantulajdonosok építési lehetőségeit, csökkenti az ingatlanok árát, miközben a várost semmi sem kötelezi az út tényleges megépítésére. Szijjártó Péter szerint mindez nem így lenne, ha Balogh József polgármester törődne Győr ügyeivel.

Balogh József az utóbbi mondatra reagálva a Kisalföldnek azt mondta: határozottan visszautasítja a propagandisztikus kijelentést.
(A rendezési tervről szóló egész oldalas összeállításunkat a 6. oldalon olvashatják. A dokumentumot holnap délután három órától tárgyalja a győri közgyűlés a városháza dísztermében.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági őrök verték az íreket?

A Petz-kórházban kezelik azt az angoltanárt, akit szombaton éjjel – a gyanú szerint – az egyik győri diszkó biztonsági emberei úgy megvertek, hogy a lába eltörött és műteni kellett. A biztonsági őrök – akik az ír férfi testvérét bántalmazták – már őrizetben vannak. A diszkósok szerint viszont ők nem üthettek meg senkit. Tovább olvasom