Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjei

Nyilvánosságra hozta a Fidesz és a KDNP a listát, amely a 2010-es választásokon az egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltek nevét tartalmazza.
Véglegessé vált hétfőn, kik indulnak a Fidesz-KDNP színeiben a 2010-es  országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben; a  jelöltek negyede polgármester. Orbán Viktor Fidesz-elnök szerint a  Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást  akar.  

Az egyéni jelöltek végleges névsoráról a döntést a Fidesz országos választmánya hozta meg budapesti ülésén. A 176 jelölt  mintegy fele jelenleg is tagja a 162 fős frakciószövetségnek


A Fidesz héttagú elnökségéből négyen indulnak egyéni képviselőjelöltként: Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Varga Mihály. Nem indul egyéniben viszont Orbán Viktor, Kövér László, az országos választmány elnöke és Pelczné Gáll Ildikó alelnök.

A 176 egyéni képviselőjelöltből mindössze tízen nők, közülük hárman a fővárosban indulnak.

A sokat találgatott, Borsod megyei 8-as választókerületben, Edelény és térségében nem Molnár Oszkár, Edelény polgármestere lesz a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem Daher Pierre kórházigazgató.

A részletes lista megtekinthető itt.


Indulók Győr-Moson-Sopron megyében

Az 1. számú választókörzetben Kara Ákos indul. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke először indul egyéniben az országgyűlési választásokon. Ezt a választókörzetetet 1990 óta - egyetlen ciklus kivételével - dr. Medgyasszay László képviselte egyéniben.

Dr. Szakács Imre indul a 2. számú választókörzetben, ő jelenleg is országgyűlési képviselője ennek a körzetnek, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Borkai Zsolt indul a 3. számú választókörzetben. Olimpiai bajnok tornászunk 2006 óta Győr polgármestere. Ennek a válsztókörzetnek 2002 óta MSZP-s képviselője van, Balogh József személyében.

A mosonmagyaróvári választókörzetben (4. sz. egyéni választókörzet) dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere indul. Jelenleg az MSZP-s Tóth Tiborné az egyéni képviselője ennek a választókörzetnek.

Gyopáros Alpár novemberi megválasztása után tavasszal újra indul Csornán és környékén, az 5. számú választókörzetben. A választkörzet képviselője korábban Áder János volt.

A kapuvári (6. számú) választókörzetben a jelenlegi képviselő, Ivanics Ferenc indul újra. Ivanics Ferenc 2002 óta egyéni kéviselője a kapuváriaknak és a környékén élőknek.

Firtl Mátyás szintén 2002 óta egyéni képviselő, méghozzá a soproni (7. számú) válsztókörzetben. Ő újra indul a jövő évi választáson.

Orbán Viktor az országos választmány ülésén elmondott beszédében úgy vélekedett, hogy a Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást akar.

Úgy fogalmazott: "százegynéhány nappal a jövő évi választások előtt állnak a zászlók", amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit. Mint mondta, az MSZP zászlaján az áll, hogy "Gyurcsány-korszak 2."; az SZDSZ-én "viszontlátásra"; az MDF-én "Bokros-csomag"; a Jobbikén pedig az, hogy "erőszak". Ezeknek a zászlóknak a közös jellemzője az, hogy konzerválni akarják a múltat, a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekeltek - közölte Orbán Viktor.

"A mi zászlónk abban különbözik az összes többitől, hogy ez a mondat áll rajta: >>Együtt az emberekkel<<" - mondta.

Orbán Viktor beszédére minden érintett párt reagált.

Mesterházy Attila szerint 2010-ben az őszinte beszédnek van helye. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője, a párt miniszterelnök-jelöltje butaságnak nevezte, hogy a Fidesz elnöke "Gyurcsány-korszak 2.-nek" nevezte az MSZP programját. Hozzátette: ez ugyanolyan butaság, mintha azt mondanák, hogy a Fidesz programja a "Kádár-korszak 2." pusztán amiatt, hogy Orbán Viktornak számos volt MSZMP-tag tanácsadója van.

Az SZDSZ szerint az elmúlt évek kinyilatkozásai után nem meglepő, hogy a Fidesz elnöke ismét "háborús logika mentén gondolkodik". Táborok és zászlók után Orbán Viktor most egymással szemben felsorakozott csapatokat vizionált - áll az SZDSZ közleményében.

Az MDF szerint jó változást biztosan nem hozna egy Fidesz-kormány - írta közleményében Kerék-Bárczy Szabolcs. Ha a múlt egy stílust, korrektséget, tisztességet jelent, szembenézést a problémákkal, akkor Bokros Lajos a múlt embere - tette ehhez hozzá Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

A Jobbik szóvivője, Dúró Dóra közleményében hangsúlyozta, pártja visszautasítja azt a "rágalmat", hogy a zászlajukon az "erőszak" áll.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. qeu 2010. január 19. 15:11
  „moderálva, saját kérésre”
 • 50. vitriol2 2009. december 22. 12:24
  „Fidesznyilol!!! miért csak nekem"furcsa", hogy a fidesz jelölteket "propagálo " cikket "kisérő" képen az MSZMP.KB. egyik volt munkatársa is szerepel????”
 • 49. vitriol2 2009. december 22. 06:09
  „Kedves" ValóSág "(48)!

  Én nem meggyözni akartalak, hanem leirtam azt amit olvastam e témában és leirtam az ezzel öszefüggö véleményemet.Ja és milyen "tényeket ferditettem el"?”
 • 48. ValóSág 2009. december 22. 05:49
  „Kedves vitriol2!
  Biztos összefutunk még másik fórumon, de részemről befejezem ezt a meddő vitát, mivel úgysem tudlak meggyőzni. A célom nem is a Te meggyőzésed, hanem az általam tapasztalt, tények alapján nyugvó lényeges dolgok "papírra vetése".
  Annyit még hozzátennék a képviselői létszám és egyéb törvényjavaslatok kivitelezéséhez, hogy a Fidesz beadványai már a törvényjavaslatok szintjén elbuktak, mivel a többséggel rendelkező szocialista-liberális képviselők nem tartották tárgyalásra alkalmasnak. Több ízben nyújtottak be ebben a témában, de más lényeges, országjobbító, közérzetjavító javaslatot. Ebben az évben ezernél is többet! Ez már mind elfelejtődött. Kritizálni kell is, az építő kritika kötelező! Normális ember azt megköszöni. A rágalom azonban nagyon aljas dolog! Tények elferdítése, a gyengék eltiprása a bűn kategóriába tartozik.
  Advent van! Nemsokára megérkezik a KISJÉZUS! Ő az, aki MINDENKIÉRT! ÉRTED is meghalt!
  MINDENKINEK Áldott Békés Karácsonyt”
 • 47. jörg 2009. december 21. 21:49
  „uribe

  "Lehet röhögni..."

  Lehet.”
 • 46. uribe 2009. december 21. 21:04
  „moderálva sértő”
 • 45. jörg 2009. december 21. 15:13
  „uribe

  hogy jön ide a lúzerség?!?
  (agit)propagandistái meg a KISZ-nek voltak....
  mondanivaló híján már megint elmész a téma mellett, kevés vagy, öcsi....”
 • 44. vitriol2 2009. december 21. 08:31
  „"ValóSág"(42). mIért kapkodás az ha minden évben a jelenlegi kormány "probálkozott" fideszéknél egyezkedni, tudod volt olyan év is mikor a "vezénylőtábornok" emberei még az egyeztettő megbeszélésre sem mentek el.tehát maradt az amit irtam, vagyis:" de ök mivel nekik áll most a "zászló" féltek a csökkentés" mellé" állni, mivel nagyon sok jelöltjükről le kellett volna "mondaniuk". és ugye ez most nem nyerő"”
 • 43. uribe 2009. december 20. 20:04
  „Hát ?

  "Orbán Viktor Fidesz-elnök szerint a Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást akar." Lehet röhögni.”
 • 42. ValóSág 2009. december 20. 15:44
  „Kedves vitriol2!
  Lehet, hogy rosszul tudom, mivel a bölcsek kövét nem hordom a zsebemben. Ugye azért Te sem gondoltad komolyan, hogy mindez kivitelezhető? Pont most? A hangsúly a kapkodáson van! Az MDF háta mögé bújva, úgy, hogy a pártelnöknő sem állt mögéjük?! Mi ez? Viccország? Hát annak elég komikus!”
 • 41. vitriol2 2009. december 20. 15:27
  „ValóSág(40)
  rosszul tudod: egy korábbi javaslat - a T/235 törv.javaslat 298 fős parlamentre vonatkozott(volna) egyéni és listáés szavazással, a legutobbi
  - 200. képviselő és három verzio közt volt lehetet választani a "bejutásra".:
  a, csak tisztán listás
  b, egy regionális alapon listás lehetöség
  c. egyéni és listás választás
  Tehát ha a fidesz korábbi igéreteit betartva "érdekelt" lenne a képviselők létszámának csökkentésében "egyezkedhetett " volna, de ök mivel nekik áll most a "zászló" féltek a csökkentés" mellé" állni, mivel nagyon sok jelöltjükről le kellett volna "mondaniuk". és ugye ez most nem nyerő.ű
  ja és a választási törvény kétharmados.”
 • 40. ValóSág 2009. december 20. 06:19
  „A még mindig alvó, lázálomban szevedő Fórumozók figyelmébe!
  A "hatalma teljében" most már csaknem nyolc éve az MSZP-Szdsz formátum van. Nekik ez idő alatt többször is lehetőségük lett volna ELŐKÉSZÍTENI, MEGVITATNI, és ELFOGADTATNI a kisebb parlmentről szóló törvényt.
  Mi történt? Az utolsó pillanatban bedobták ezt a fércmunkát, aminek sem eleje sem vége, amiről még ők sem tudták világosan megmondani, hogy mit eredményez. Annyit tudtak róla, hogy ne legyen egyéni körzetben képviselő, legyen listás, egyfordulós. Ahogyan nekik tetszik. Ők mindenképpen többségben szeretnének maradni. Ezt a formát normális ember biztosan nem fogja támogatni a jövőben sem. Szerinted jó lenne, ha nem tudnád, hogy ki képvisel? Kihez fordulhatsz? Lehet, hogy a Te pártod listán szereplő képviselői mindannyian a "limesen túlról" kerülnének be. Mi lenne abból? Káosz! Trükközésre azonban rendkívül alkalmas.”
 • 39. vitriol2 2009. december 19. 07:50
  „érdekes a fidesznyikok reagálási "kézségük", mikor valaki-pld. én a 30-ban- a fidesz igéret "halmazainak" egyikének nem"megvalosulásárol" irtam senki nem reagéált rá.Miért? két lehetőség van a nem válasz adásukra":
  -megszokták -már ök is-hogy a fidesz mindent "beigért", de nem valositotta meg-hatalma teljében
  - minden olyan tény -állitás mely a fidesznek nem tettsző, nem veszik észre, mivel amiről nincs tudomásunk az nincs is.”
 • 38. uribe 2009. december 18. 19:12
  „37. Remélhetőleg a jelölt nem akkora lúzer mint a propagandistája..:)))))))))))”
 • 37. jörg 2009. december 17. 21:01
  „uribe

  azt nem ígérhetem, hogy én leszek a fő szónok, bár ha nagyon ragaszkodsz hozzá...

  egy azonban biztos: nem egy FÉL hidat fognak felavatni és mámorosan szónokolni, és egy FÉLig elkészült híd avatását EGÉSZ sikerként bezsebelni.... ebben nyugodt lehetsz!”
 • 36. jörg 2009. december 17. 20:49
  „terratom

  nyilván, aki meg a Népszabadságot olvassa - ha már pártpropagandáról beszélünk-, az őt minősíti, de ezzel az üres vagdalkozással nem jutunk előbbre, ez egyszerűen nem érv!

  A kiindulási pont pedig a képviselő jelöltek listája volt,pontosabban Kara Ákos személye ( érdekes, mért kerülöd leírni a nevét....?!?) kéretik Kara Ákoshoz érdemben, pontos adatokkal hozzászólni tudni, a leírtakat tényekkel cáfolni, és nemcsak ráugrani az "illetőre", mert ez meg téged minősít!

  Majd ha az MSZP és a Jobbik listája is nyilvános lesz, kiváncsi vagyok, akkor is ilyen jól értesült leszel-e, illetve mit fogsz szólni, ha a te oldalad jelöltjeire is ilyen aljas , és minden alapot nélkülöző támadás zúdul....”
 • 35. uribe 2009. december 17. 19:36
  „31. Ja..Kívánom neked, a felújított BOGDÁNY-híd avatásakor te legyél a főszónok.”
 • 34. terratom74 2009. december 17. 10:57
  „jörg

  a Nyugati Hírmondó, egy fideszes pártlap, amihez a Megyei Közgyűlés évi 33 millió Ft-t fizet....szóval pártpropaganda közpénzen. Aki ezt olvassa az őt minősíti

  Valóság

  Az általad leírtak egy január eleji bemutatkozó szórólap önfényezését mutatják! Ez nem egzakt forrás!!!Nem fogsz kikapni a főnöködtől, hogy idő előtt idézel belőle..... Egyébként semmi köze nem volt a körzethez,ez csak egy felépített imázskampány része”
 • 33. poto 2009. december 16. 12:13
  „ValóSág
  Tévedtem.Abban az esetben ha az elmúlt években 1000 helyen képviselt a képviselő úr az akkor azt jelenti,hogy naponta tette ezt a hétvégéket leszámítva és 4 évre visszamenőleg számolva.
  Mivel így sem volt ismerős a neve akkor ez az én hibám.”
 • 32. uribe 2009. december 16. 10:59
  „31. Beírhattad volna azt is hogy tévedtél. Ehelyett a gyalázkodásaid után most másokat próbálsz kioktatva
  tájékozatlannak beállítani. Magadat minősítetted.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Romlott a győri kismama állapota

A győri kórházban kezelt kismama állapota a császármetszés után sajnos romlott, a lélegeztetése egyre nehezebben biztosítható. Tovább olvasom