Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

A Fidelitas segített a bőnyi árvízkárosultakon

Hétfőn a Fidelitas Győri Szervezete nevében sajtótájékoztatót tartott Bőny településen Radnóti Ákos, a szervezet elnöke és Fekete Dávid ügyvezető alelnök.

Radnóti Ákos elmondta: mély megdöbbenéssel kisérték figyelemmel az emberek az utóbbi hetek szélsőséges időjárását, mely sok ezer ember helyzetét tette kilátástalanná, otthonát pedig lakhatatlanná hazánkban - különösen Kelet-Magyarországon.

A Fidelitas helyi szervezetei az egész országban igyekeztek kivenni részüket a védelmi munkálatokból, így tettek a jobboldali fiatalok például Miskolcon és Edelényben is.

A Fidelitas a jótékonysági akciókból sem maradt ki, így például a szervezet országos vezetése a napokban Székesfehérváron vett részt az árvízkárosultak megsegítésére rendezett focikupán.

Fekete Dávid kijelentette: Győr városát szerencsére elkerülte a komolyabb áradás, a győri fiatalok azonban úgy gondolták, hogy kötelességük szolidaritást vállalni a környékbeli települések árvízkárosultjaival és segítségükre lenni a bajban.

Ezért látogattak hétfőn Bőny településre, ahol - a polgármesterrel folytatott előzetes konzultáció alapján - több családnak tartós élelmiszerekből ill. tisztítószerekből álló csomagot adtak át, remélve, hogy ezzel is hozzá tudnak járulni a szerencsétlenül járt emberek helyzetének mielőbbi javulásához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét támad a Cuhai-Bakony-ér Bőnynél - videóval

Bőnyben homokzsákokat pakolnak, Rétalapon megteltek az árkok, Mezőörsön ismét óriásira nőtt a Cuhai Bakony-ér. Riport képgalériákkal. Tovább olvasom