Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A Fészek Klub az egyetemért

A Jancsó Péter nevével fémjelzett győri Fészek Klub csütörtökön megbeszélést kezdeményezett a győri egyetem érdekében.
A vitaasztalnál abban nem volt vita, hogy a Széchenyi-egyetem függetlensége megkérdőjelezhetetlen.

Noha visszavonták a szabad demokrata Gusztos Péter országgyűlési képviselő azon kezdeményezését, hogy összevonják a három északnyugat-dunántúli felsőoktatási intézményt, a szombathelyi Berzsenyi-tanárképzőt, valamint a Nyugat-Magyarországi és a Széchenyi-egyetemet, nem zárható ki megnyugtatóan, hogy később elővegyék ezt a kérdést. Ezért kezdeményezte a győri Fészek Klub azt a megbeszélést, amelyiken Jancsó Péter meghívására Kun András, Győr városának alpolgármestere és dr. Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke is részt vett tegnap este.

A győri Fészek Klub azon a véleményen volt ugyanis, hogy Győrben minden lehetséges erőnek, így a civileknek is véleményt kell nyilvánítaniuk, s közösen kell megtenni mindent azért, hogy a Széchenyi-egyetem megkérdőjelezhetetlenül megőrizze a jövőben is függetlenségét.
Kun András véleménye így summázható: ebben teljes volt az egyetértés. Az elmúlt három évtizedben a győri önkormányzat nagyon sokat tett kezdetben a főiskoláért, majd már a Széchenyi- egyetemért. Lakásokkal segítette tanárait.

Elöljáróban az alpolgármester elmondta, az önkormányzat legközelebbi ülésén – aligha lesz ez másként – telekajándékozásról dönt majd az egyetem javára. Árnyalatnyi véleménykülönbség csupán abban mutatkozott a vitapartnerek között, hogy hány egyetemnek kell működnie a régióban.

Az alpolgármester kínai mondással felelt rá, miszerint „virágozzék minden virág". Az egyetemért párbeszédre és folyamatos együttműködésre van szükség.

Dr. Szakács Imre véleménye szerint Győr és a megyei önkormányzat is ahhoz sokat dolgozott a Széchenyi-egyetemért, hogy azt úgymond valakik elvegyék. „El a kezekkel a győri egyetemtől!" – fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves a mentőállomás

Mentők napjával ünneplik a pannonhalmi mentőállomás fennállásának 5. évfordulóját. Tovább olvasom