Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A festő kék-zöld foltjai

Pfilf Éva festőművész épp a győrújbaráti Lila-hegy környéki panorámát filmezte, amikor szombaton délután 2 óra körül egy ismeretlen férfi nekiesett a védtelen művésznőnek és többször megütötte. Az alkotó feljelentést tett a rendőrségen, ám kamerája azóta sem került elő.

A több mint három évtizede Győrújbaráton élő festő-restaurátor lélekjelenlétének és fürgeségének köszönheti, hogy a váratlan incidenst követően képes volt elmenekülni a helyszínről, ahol az őszi táj pompáját szerette volna megörökíteni filmen, hogy azután az anyag későbbi képeihez nyújtson ihletet. Pfilf Éva – mint elárulta – megszokott módszere alapján dolgozott, a baráti táj pedig ennyi év után is minden évszakban újdonságot kínált.

– A gerincen vezető és piros jelzéssel ellátott turistaút úgy gondolom, mindenkié – vélte ottjártunkkor a festő-restaurátor –, így nyugodtan filmeztem. Amit csak lehet, szeretnék képeken is megörökíteni, ehhez nélkülözhetetlen segítség a film. Számomra ezért tűnt érthetetlennek, hogy a megtermett férfi – a kamerát követelve – egyszerűen nekem esik.
A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet szomszédságában filmre vett területen Pfilf Éva elmondása szerint senkit nem zavart, idegen területet nem háborgatott, kerítés pedig sehol nem húzódik, így előtte is titok, hogy az ismeretlen, termetes férfi miért tépte ki a videót a kezéből és miért ütötte meg többször a 63 éves asszonyt.

„ Annak ellenére, hogy a térdem, a bokám nagyon fájt, a kocsimba
ültem és szabályszerűen elmenekültem. Azonnal tárcsáztam a rendőrség segélyhívóját."

– Az egyenruhások igaz, egy óra múlva a helyszínen voltak, ám a kamerámat már nem találták ott – folytatta zaklatottan a festőművész. – Szombaton délután feljelentettem az ismeretlen támadót a rendőrségen, hiszen ha ez velem előfordult, mással is megtörténhet.
A győrújbaráti Patriota Honismereti és Faluvédő Egyesület tagjai az elmúlt napokban többször meglátogatták a művészt. Priné Pölöskei Izabella elnök szerint a művésznő bántalmazása félreértésre is alapulhat, mert egyesületük tiltakozik a közelben épülő lakópark ellen.

A támadó talán úgy gondolta, Pfilf Éva azért használja a kamerát, mert szeretné feltérképezni a környéket és azt a tiltakozók használnák fel.
A Győri Rendőrkapitányság garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított vizsgálatot, ám hogy pontosan mi is történt, azt az ominózus kazetta őrzi. A videó ugyanis felvette a Pfilf Éva elleni támadást, s ha előkerül, fontos bizonyíték lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkisebb Rotary Club

Győrújbaráton alakult meg hazánk, de vélhetően Európa legkisebb Rotary Clubja. Már karácsonykor… Tovább olvasom