Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A felújítandó épületek huszada újul meg

Győr-Moson-Sopron - „Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 350 közoktatási intézményben (óvodában, általános iskolában és középfokú iskolában) kezdődik meg a 2008/2009-es tanév. A megyei közoktatás-fejlesztési terv készítésekor – fenntartói nyilatkozat alapján – megtörtént a közoktatási intézmények épületeinek állapotfelmérése.
Eszerint az óvodák 62 százaléka, az iskolák 65 százaléka szorul részleges vagy teljes felújításra, átépítésre" – áll Turbók Arnold Bertalan, a megyei pedagógiai intézet igazgatója lapunkhoz is eljuttatott írásbeli tájékoztatásában. A szakember Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi bejelentését árnyalta, amely szerint 80 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból az utóbbi évtizedek legnagyobb iskolafelújítási programja kezdődik el. Erről a szerdai Kisalföldben számoltunk be.

„Örömteli, hogy a felújítások megyénket is érintik. A 24 nyertes régiós pályázat közül 11 megyebeli pályázó kapott támogatást, ami – figyelemmel a létszámokra – azt jelzi, hogy Győr-Moson-Sopron közel arányosan juthat forráshoz. A 80 milliárdból a megye intézményeire mintegy 2 milliárd 645 millió forint kerül, ez a teljes összeg 3,3 százaléka" – írta Turbók Arnold Bertalan. Az igazgató megjegyzi, hogy a 12 felújítandó közoktatási intézmény a megye intézményeinek 3,5 százaléka, a felújításra váró megyebeli épületek alig több mint 5 százaléka, azaz egyhuszada. „Ahhoz, hogy a megye óvodái és iskolái megfelelő állapotúak legyenek, további igen jelentős forrásokra és milliárdokra lenne szükség" – szögezte le a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszönet a tragikus baleset után

Egy elszabadult vascső okozott tragikus balesetet Ménfőcsanakon májusban. Az áldozat férje a… Tovább olvasom